Sport

Leden znamená posily!

Premier League – přenosy a novinky z nejslavnější ligy
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Které zimní přestupové bomby otřásly světem Premier League?

S novým rokem se otevírá zimní přestupové okno. Tedy měsíc trvající období, které klubům umožňuje vhodně doplnit kádr do druhé poloviny sezony. Někdy ale zdaleka nejde jen o „doplnění”. Připomeňte si naprosto šokující lednové přestupy v Premier League!

Pro fanoušky Liverpoolu šlo o obrovskou ránu. Jejich dlouholetý oblíbenec je „zradil” a odešel do konkurenčního klubu. Navíc svůj přesun dokončil 31. ledna, těsně před uzavřením zimního přestupového okna, což příznivci „The Reds” nesli těžce. Důkazem budiž nespočet videí, kde dres se jménem Fernanda Torrese spálili na popel.

Španělský kanonýr si to namířil do Chelsea, která za něj v roce 2011 zaplatila 50 milionů liber. Týmu ze Stamford Bridge se ale odvážný nákup příliš nevyplatil. Torres stabilní střeleckou formu v modrém nenašel, ačkoliv několik důležitých gólů během svého působení v Londýně dal.

Liverpool naopak z nechtěného prodeje těžil. Vedení klubu reagovalo rychle a v poslední den přestupového období za Torrese přivedlo dvojnásobnou náhradu: Andyho Carrolla a Luise Suáreze. Druhý jmenovaný stál paradoxně méně, jejich angažmá na Anfieldu se však nedá srovnávat. Zatímco Carroll se rovněž potýkal se střeleckou impotencí, Suárez se transformoval v jednoho z nejlepších útočníků své doby. O několik let později na prodeji uruguayského ostrostřelce vydělali „The Reds” astronomických 65 milionů liber.

V lednu 2018 už se v roli „rozhazovače” velkých peněz ocitl Liverpool. A to když vyplatil 75 milionů liber za vytáhlého stopera ze Southamptonu. Na takovou finanční částku za obránce nebyla veřejnost zvyklá. Dnes však o ceně Virgila van Dijka, základního stavebního kamene veleúspěšné liverpoolské éry, pochybuje málokdo.

Kdo svou cenovku ještě musí odůvodnit, je Enzo Fernández. Ostatně, to se zdá být údělem všech drahých mladíků londýnské Chelsea. Argentinský mistr světa stál neuvěřitelných 107 milionů liber. Nutno však dodat, že odkup 22letého záložníka se zatím jeví jako jeden z těch rozumnějších kroků amerických majitelů „The Blues”.

Ve středu 31. ledna to bude od příchodu Enza Fernándeze na Stamford Bridge přesně rok. A právě v tento den zavítá Chelsea na Anfield, kde ji bude hostit Liverpool. Nenechte si tento duel, který symbolicky uzavře zimní přestupové období, ujít na CANAL+ Sport!

Premier League

Sport
Foto Profimedia.cz

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC