Sport

Kam se běžný smrtelník nepodívá

WTA Tour – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Nejen přímé přenosy špičkových zápasů a rozhovory s hvězdami, nýbrž též pohledy do zákulisí velkých tenisových turnajů nabízí divákům CANAL+ Sport. 

Když se řekne WTA Tour, kdekomu se vybaví především fanoušky obklíčené hlavní scény, na něž se navíc upírají zraky milionů diváků sedících u obrazovek. Nicméně i stranou pozornosti davů se při význačných akcích dějí zajímavé věci.

V jedné místnosti se s obdivuhodným fortelem a soustředěním věnují svému řemeslu vyplétači raket. Opodál se hráčky se členy svých týmů rozcvičují před nadcházejícím zápasem. Jiné prostory s pohodlnými gauči a křesílky jsou určené k odpočinku a k čekání na nástup na kurt. V rozlehlé jídelně se z bohatého menu vybírají zdravé pokrmy i vyloženě chutné laskominy. V leckterém areálu se pořadatelé postarají hráčkám a hráčům o dítka v jakési mateřské školce, někde lze zaskočit na manikúru.
Právě na tato místa, veřejnosti mnohdy nepřístupná, se chystá vyrazit štáb CANAL+ Sport při únorovém klání v Dubaji. Na prestižním podniku kategorie WTA 1000, na němž by měla loňský titul obhajovat česká šampionka Barbora Krejčíková, vezme diváky mezi hvězdy, kam se běžný smrtelník jen tak neprosmýkne.

Účast na blízkovýchodní expedici přislíbila redakční expertka Lucie Šafářová, někdejší světová pětka. V plánu je přítomnost týmu na mediálním setkání, při němž nejvýraznější osobnosti turnaje odpovídají na odborné i zábavné otázky. CANAL+ Sport tak pokračuje v plnění slibu, že tenisovou branži představí exkluzivním a velmi neobvyklým způsobem. Ostatně už komentátorské výkony bývalých špičkových hráček při živých přenosech z lednových akcí v Austrálii vzbudily náležitou pozornost.

Šafářová si odbyla úspěšnou premiéru po boku Kláry Koukalové, v oboru již zkušené mazačky. O pár dní později ji v kabině se sluchátky s mikrofonem nahradila další novicka Kristýna Plíšková. Svým způsobem se opět podařilo spojit proslulé duo H+H. Na olympiádě v Londýně v létě 2012 se Andree Hlaváčkové s Lucií Hradeckou podařilo vybojovat stříbrné medaile. Získaly taktéž tituly na Roland Garros a US Open. V lednu 2024 se pak sešly – obě v očekávání narození potomků – při komentování střetnutí Azarenka – Sabalenka v semifinále v Brisbane. Při duelu o trofej na následujícím turnaji v Adelaide se Hlaváčková potkala s kamarádkou z dětství, které obě prožily v Plzni. Ano, do akce se dostala rovněž Barbora Strýcová, další trumf CANAL+ Sport.

Expertky osvěžily přenosy svým přirozeným projevem, vtipnými příhodami i odbornými poznámkami, jaké na jiných stanicích příliš často neslyšíte. Originální pojetí vysílání WTA Tour se tak dál rozvíjí. Výprava do Dubaje mu má dodat další rozměr. Příspěvky přímo z místa opentlí zpravodajství ze srazu sportovních celebrit a zároveň se promítnou do dalších vydání speciálního magazínu Come On, jehož první díly už televizní obecenstvo mohlo zhlédnout.

Veškeré čerstvé novinky jsou v každém okamžiku k nalezení na stránce www.canalplussport.cz a na sociálních sítích. Je čím dál zjevnější, že se vyplatí sledovat ženský tenis na CANAL+ Sport.

WTA

Sport
Foto CANAL+

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC