Pro děti

Říše lvů opět ožívá

Lví hlídka
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Dnes už klasický animovaný film Leví kráľ sa dočkal seriálového pokračovania, v ktorom sa znovu stretnete so starými známymi, ale aj s úplne novými postavami. Levia rodinka sa totiž rozrástla o Kiona, ktorý ako druhorodený syn dostane na starosť Leviu hliadku.

Nový disneyovský animák se vrací na africké savany, kterým kraluje urozená lví rodinka. Zvláště na předškoláky čekají dobrodružné příběhy plné napínavých chvil, ale také her a kamarádského pošťuchování. V seriálu se navíc objevují slova ze svahilštiny, aby se i ti nejmenší diváci seznámili s poměrně exotickým jazykem a snáze pronikali do jiné kultury.

Celý příběh se točí kolem Kiona, syna Simby a Naly. Je to pořádně divoké a neposedné lvíče, které je jako zrozené pro svůj úkol – stát se vůdcem Lví hlídky. Její členové musí být ti nejdivočejší, nejstatečnější, nejrychlejší, nejsilnější a nejbystřejší lvi, ovšem Kion všechny překvapí, když si místo svých soukmenovců vybere za parťáky kamarády mimo lví říši.

Lví hlídka, kdo je kdo

Kion – Nejdivočejší ze všech, někdy je trochu zbrklý, ale umí si prosadit svou a na své kamarády nedá dopustit.
Fuli – Mrštnou gepardici jen tak někdo nepředběhne, je totiž nejrychlejší v hlídce. Na své schopnosti je patřičně hrdá, ale trochu se jí nelíbí, že zrovna lvi vládnou savaně.
Beshte – Usměvavý hroch, který je díky své velikosti a váze nejsilnějším ze všech. Patří také k těm nejoblíbenějším, protože dokáže být velmi citlivý a má pro své přátele pochopení.
< Bunga – Medojed a zároveň nejstatečnější člen hlídky. Taky je to pořádný neposeda, který neustále vymýšlí nějaké lumpárny.
Ono – Volavka vynikající svým skvělým zrakem. V hlídce patří k těm nejpohodovějším, protože je zvyklý být obklopený jinými zvířaty. Jako jeden z mála navíc nemá problém s dodržováním pravidel, spíš naopak, neváhá poslechnout jakýkoli rozkaz.

Kion a jeho přátele jsou prostě hevi kabisa! – zatraceně hustí! Chcete-li se naučit víc ze svahilštiny, určitě neváhejte a každé ráno se vypravte do Serengeti.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Lví hlídka

Pro děti
Foto Disney Channel
Disney Channel pondělí 20. 6. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC