Sport

Těsný boj nejen o titul

Premier League – fotbal na programu CANAL+ Sport
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Kdo všechno má šanci zajistit si pohárovou Evropu?

Závěr letošní sezony Premier League má opravdu grády. Tak vyrovnaný závod o titul mezi třemi špičkovými mužstvy jsme tady dlouho neměli. I další kluby ale mají stále o co hrát. Vylepšený koeficient anglické nejvyšší soutěže a shoda okolností totiž může zajistit kvalifikaci do evropských pohárů i osmému týmu tabulky. A přímý postup do Ligy mistrů hned pěti klubům Premier League.

Liga mistrů od příští sezony mění formát. Přechod na takzvaný „švýcarský model“ znamená také navýšení počtu týmů milionářské soutěže. Namísto dvaatřiceti jich bude šestatřicet. Doteď z anglické Premier League do prestižní evropské soutěže automaticky postupovaly čtyři celky. To už ale platit nemusí.

Příznivý koeficient totiž může dopřát kvalifikaci do Ligy mistrů i pátému mužstvu anglické nejvyšší soutěže. Pověstný souboj o TOP 4 tak možná přijde trochu o náboj. Nicméně stěžovat si v Premier League asi nebudou.

Navíc i díky této změně má stále o co hrát prakticky celá vrchní polovina tabulky. Postup do Evropské ligy bude náležet šestému týmu, sedmému Evropská konferenční liga. Kartami ještě může zamíchat výherce FA Cupu. Ale dost už postupové matematiky.

Jedno je jasné. Premier League má našlápnuto k jednomu z nejdramatičtějších závěrů sezony a CANAL+ Sport u toho nesmí chybět. Těšit se můžete na mimořádná zápasová studia, analýzy, rozhovory s hráči i manažery a také živé vstupy našich reportérů přímo ze stadionů.

Třeba z liverpoolského Anfieldu, kde by se měl 19. května rozloučit nejen s fanoušky „The Reds“ legendární manažer Jürgen Klopp. Bude to derniéra s vítězným koncem? Nechte se překvapit na obrazovkách CANAL+ Sport!

Premier League

Sport
Foto CANAL+

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC