Sport

Premier League jinýma očima. Nový zážitek pro české a slovenské diváky

Premier League – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Mílovými kroky uhání vpřed nejen světový fotbal, ale i způsob, jakým jednotlivé televize špičkový produkt nabízejí. CANAL+ Sport si dal za cíl nové trendy zachytit a nabídnout divákům nový zážitek ze sledování anglické Premier League, nejdražší a nejatraktivnější fotbalové ligy světa.

Nezajímá nás, co je zjevné. Ptáme se, jak se to stalo a proč se to stalo. Tahle slova nejsou jen neoficiálním mottem projektu CANAL+ Sport, ale vystihují i přístup našeho redakčního týmu k zápasům Premier League. Zhruba v této podobě jsme klíčová slova spolu s kolegou Karlem Häringem vyslechli koncem května v Anglii na workshopu nejvyšší anglické soutěže z úst legend, Thierryho Henryho a Michaela Owena. Tihle fantastičtí ofenzivní hráči zažívají úspěšnou „kariéru po kariéře,“ když divákům na Britských ostrovech v rolích televizních expertů vysvětlují dění na trávníku, zvyklosti v šatně, myšlenkové pochody manažerů atd. Mohou s ledovým klidem říct: „My jsme v Anglii hráli, my víme…“ Názory skvělých hráčů nedávné nebo dávnější minulosti mimochodem na našem novém kanálu v exkluzivních rozhovorech přímo s našimi redaktory taky najdete. 

Hlavně si ale chceme pěstovat a hýčkat své vlastní fotbalové experty, kteří mají vhled, nebojí se v diskuzi obhájit svůj názor, jsou komunikativní a srozumitelní. Myslím, že jsme vybrali neokoukané tváře, které se každým odehraným kolem Premier League budou ve své úloze zlepšovat. Zatím prozradím jméno bývalého reprezentanta a někdejšího hráče West Hamu Radka Kováče, novopečeného kouče Táborska. Radek nejvyšší anglickou soutěž dlouhodobě sleduje a těší se na to, až se v novém, nádherném studiu zapojí do přípravy dramaturgie Match Timu, jak jsme pojmenovali zápasové studio CANAL+ Sport, a s pomocí špičkové elektronické tužky bude analyzovat zajímavé situace.

Spolu s našimi experty se budeme snažit naše diváky vzdělávat, ale nechceme to „přepísknout,“ aby neměli pocit, že se před jejich zraky odehrává trenérský seminář pro získání licence UEFA A. Chceme lidi v první řadě bavit, nabídnout nadstavbu k robustnímu základu, kterým budou samozřejmě perfektně odkomentované zápasy v podání Jaromíra Bosáka a Matúše Lukáče. Díky tomuto vynikajícímu slovenskému komentátorovi nabízíme i určitou kontinuitu s dosavadními přenosy z Premier League.

Naopak úplnou novinkou, na kterou jsme patřičně pyšní, je kromě nabídky všech 380 zápasů nadcházejícího ročníku živě taky tzv. „Konferenční přenos.“ Ten divákům nabídne nevšední zážitek ze souběžně hraných zápasů v sobotu odpoledne, jimiž je nejvyšší anglická soutěž proslulá. Zatímco dosud byli třeba milovníci živých sázek odkázáni hlavně na textové online přenosy, díky nám uvidí dění na všech stadionech. Konferenční přenos je vlastně vizuální obdobou slavného rozhlasového pořadu S mikrofonem za fotbalem. Budete 5 minut sledovat zápas na Old Trafford, než moderátor zavelí, že míříme na Tottenham Hotspur Stadium, kde padla branka. A vzápětí se tam obrazem i zvukem ocitneme, abychom v opakovaném záběru vychutnali, jak Korejec Son rozvlnil síť.

Po chvilce se už ale nevrátíme na zápas Manchesteru United, ale půjdeme třeba do Newcastlu, kde bude sudí u monitoru posuzovat nešetrný zákrok, za který za okamžik vytasí červenou kartu. To všechno na jednom kanálu, aniž byste se dotkli ovladače.

No a kromě spousty pořadů produkovaných Premier League zmíním ještě minimálně jeden bonbónek v podobě pondělní večerní talkshow Premier Club, vždy s jedním moderátorem a 3 hosty. Ta by měla být stejně informativní jako zábavná a jít úplně na dřeň, nikoli klouzat rozpačitě po povrchu. Jsme s naším týmem, kde nechybějí ani talentované ženy, už teď zvědaví na vaše reakce. CANAL+ Sport totiž stavíme pro vás a moc nás to baví. Nová sezóna startuje v pátek 5. srpna v 21:00 zápasem Crystal Palace proti Arsenalu. Naše zápasové studio naladíte už ve 20:20.

Tip: Buďte připraveni a objednejte si CANAL+ Sport. Na srpen v předprodeji již nyní! 

Základní balíček Kombi+ za akční cenu 449 Kč/měsíc.
Doplňkový balíček CANAL+ Sport za 189 Kč/měsíc.
Objednávejte v Zákaznické zóně na www.skylink.cz
anebo kontaktujte Zákaznický servis Skylinku na čísle 595 694 310.

Premier League

Sport
Foto Getty Images

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC