Sport

Lámání chleba v Premier League. Kdo si uzme větší krajíc a na koho zbydou drobky? 

Premier League – novinky z nejlepší ligy světa
Skylink Live TV

Sledujte na CANAL+ Sport na skylink Live TV Sledovat

Premier League čeká závěrečná fáze ročníku, ve které se rozhodne o tom, kdo nakonec získá titul, které kluby si příští sezonu zahrají evropské poháry, ale také kdo nejlepší ligu světa opustí. Máme se na co těšit.

Venku se ke slovu dostává jaro a na řadu přicházejí prosluněné dny, dobrá nálada a bezstarostné chvíle plné oddechu. To ale neplatí pro hráče a manažery klubů anglické Premier League. Na ně naopak čekají týdny tuhých bojů, jízda na horské dráze emocí a nervy až do posledního hvizdu. Důvod? Nevídaně vyrovnaný boj o titul, evropské poháry ale i o záchranu prvoligové příslušnosti pro příští sezonu. Dechberoucí závěr nejlepší ligy světa můžete sledovat pouze na CANAL+ Sport.

Největší pozornost fanoušků se logicky upírá na boj o titul. Zatímco Arsenal dosud proplouval soutěží s velkým sebevědomím a většinu zápasů zaslouženě kontroloval, v posledních utkáních jako by svěřenci trenéra Artety ztratili pevnou půdu pod nohama. Není se čemu divit, kádr je mladý a chybí mu zkušenosti s nejvypjatějšími momenty. Potřebnou dávkou znalostí o tom, jak se vyhrává titul naopak disponují fotbalisté Manchesteru City. Guardiolův tým se mohutně nadechuje k závěrečnému sprintu. O tom, kdo nakonec pozvedne trofej pro vítěze Premier League, výrazně napoví vzájemné utkání prvních dvou týmů tabulky, které se konalo ve středu 26. dubna.
 
Zajímavý je i boj o evropské poháry. Do prestižní Ligy mistrů jdou první čtyři mužstva, a o poslední postupové místo se teoreticky může prát hned pět týmů. Nejlépe je na tom Newcastle, v těsném závěsu ovšem stojí Tottenham, Aston Villa nebo Brighton. O účasti v milionářské soutěži sní i Liverpool, který v uplynulých zápasech nabral slušnou formu. Pro Brighton s Villans by ovšem byla úspěchem i účast v Evropské lize, kterou zajišťuje páté místo.
 
Že jste letos ve spojitosti s Premier League neslyšeli o klidném středu tabulky? Není se čemu divit, nic takového totiž neexistuje. Všechny týmy od 12. místa níž jsou svým způsobem namočené do bojů o udržení. Stačí dvě prohry v řadě a jste na ručník, vítězství vás naopak vystřelí do relativního, byť krátkodobého, bezpečí. O tom, že podobnou situaci nikdy nezažil, se v exkluzivním rozhovoru pro CANAL+ Sport rozpovídal i zkušený útočník Danny Ings, toho času ve službách sestupem ohroženého West Hamu. Své by mohli vyprávět i v Crystal Palace, které vede za senzačním vzestupem zasloužilý manažer Roy Hodgson, jenž se v pětasedmdesáti letech vrátil z fotbalového důchodu, aby londýnský klub zachránil.
 
Ať už jde o mladé hráče Arsenalu, nebo velezkušeného manažera Palace, závěr sezony si nevybírá a podrobně otestuje každého, kdo chce v Premier League uspět. No a vám nezbývá, než se pohodlně usadit a pořádně si užít dechberoucí vrchol aktuálního ročníku. Společně s CANAL+ Sport můžete být u toho!

Premier League

Sport
Foto CANAL+

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC