Sport

Drsný klenot F1

Velká cena Maďarska – sportovní pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Sport 2 HD na skylink Live TV Sledovat

Rozsáhlá Karpatská pánev byla po staletí významnou kulturní křižovatkou a základem pestrobarevné země. Stejná je i jedna z klíčových událostí světového motorsportu, Velká cena Maďarska.

Technické pasáže, vysoké teploty, nevyzpytatelný povrch a všudypřítomný prach. Pro jezdce extrémně fyzicky náročná trať s téměř nulovou šancí na předjíždění. Přesto si drží kouzlo, které láká samotné závodníky i statisíce diváků. Takový je Hungaroring.

Ale právě díky své náročnosti a originalitě byl okruh nedaleko Budapešti v průběhu let dějištěm mnoha nezapomenutelných událostí. Souboje Nelsona Piqueta a Ayrtona Senny, vítězství Nigela Mansella z 12. místa, Schumacherova změna strategie, kdy v roce 1998 obelstil Häkkinena i Coultharda. Jenson Button si zde dojel pro triumf na mokru v roce 2006, Daniel Ricciardo se v roce 2014 prodral ze šestého místa a v závěru předjel Hamiltona i Alonsa. Esteban Ocon zde oslavil své první vítězství v kariéře. 

Velká cena Maďarska byla, je a bude unikátní. A právě proto může letos významně zamíchat kartami. Využije této šance Ferrari, které zatím v závodech strádá? Nebo si Verstappen upevní pozici lídra? Probudí se Hamilton či snad překvapí někdo další? Sledujte Velkou cenu Maďarska 31. 7. na stanici Sport 2 HD.  

Nejrychlejší kolo zajel Lewis Hamilton v roce 2020 a má hodnotu 1:16.627

Hungaroring v současné verzi pro F1 měří 4 381 m a má 14 zatáček.

Závodníci zdejší okruh přezdívají pro jeho náročnost „Monte Carlo bez budov“.

Nejvíce prvenství zde získal Lewis Hamilton: 8. výher.

Velká cena Maďarska

Sport
Foto Sport 2
Sport 2 HD neděle 31. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC