Pro děti

Phineas a Ferb v paralelním vesmíruDva kluci a ptakopysk

Phineas a Ferb  v paralelním vesmíru
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Disneyho komediální seriál Phineas a Ferb je jedním z nejoblíbenějších animáků, zbožňují jej malí i velcí. Jaké je jeho tajemství?

Seriál sleduje dobrodružství dvou nevlastních bratrů a jejich starší sestry Candace, která je posedlá jedním klukem ze sousedství, ale hlavně špehováním Phinease a Ferba. Oba koumáci totiž každý den vymyslí nějakou divočinu, kterou se Candace snaží nahlásit mámě. Jenže jako na potvoru důkazy vždycky zmizí jen chvíli předtím, než mohou být bratři chyceni při činu.
 
Seriál má ještě druhou dějovou rovinu, a to napínavě špionážní. Oba mladíci totiž mají trochu netradiční domácí zvířátko, ptakopyska Perryho. Jen co kluci vystřelí z domu, vběhne Perry do labyrintu tunelů pod domem a stává se z něj elitní agent P, který slouží tajné zvířecí organizaci. Jeho hlavním protivníkem je zlý doktor Dutošvarc, který se svými poněkud obskurními vynálezy snaží ovládnout svět.
 

Sázka na riziko

Pro seriál je typický kvalitní hudební doprovod a vtipné popkulturní reference, ostatně jeho tvůrci Dan Povenmire a Jeff Marsh se potkali v týmu, který připravoval Simpsonovy a první jmenovaný pracoval také pro seriál Griffinovi. Možná proto byl jejich záměr tak dlouho odmítán všemi studii, které oslovili: jeho koncept připadal hlavounům v oblecích moc složitý. Přímočarý humor či naopak vynalézavé slovní hříčky se prý do seriálu pro děti příliš nehodí.
 
Oběma tvůrcům proto trvalo celých šestnáct let, než se jim povedlo sehnat partnera pro realizaci projektu – vždyť první skeč chlapce s trojúhelníkovou hlavou vznikl už před čtvrtstoletím. Námět nakonec podpořila společnost Disney a svého rozhodnutí rozhodně nelituje. Čtyři řady seriálu získaly půltuctu cen pro dětskou tvorbu a také čtyři nominace na ceny Grammy. A hlavně zástupy malých i velkých fanoušků. 
 
Kolem obou postav také vznikly dvě počítačové hry s tím, že třetí se právě připravuje. Na programu Disney si nemůžete nechat ujít celovečerní televizní film Phineas a Ferb v paralelním vesmíru, a kluci s ptakopyskem se prý v dohledné době chystají i do kin. 

Phineas a Ferb v paralelním vesmíru

Pro děti
Hodnocení FDB 85.7 %
Foto Disney

Délka 78 min.

Disney Channel neděle 26. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC