Pro děti

Kačer, úúu!

Kačer, úúu!
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Tak tomuhle říkáme pecka! Strýček Skrblík a Kačer Donald se vracejí na televizní obrazovky v plné parádě – a s nimi i většina Kačerova.

Devadesátková disneyovská klasika je zpět, a tak se mnozí z nás můžou vrátit k ospalým nedělním ránům, kdy jsme ještě v pyžamu netrpělivě čekali na chytlavou znělku: „Kačer, úúu…“ Podobně populární byli tehdy i Gumídci s hopsinkovou šťávou, ale co si budeme povídat, dobrodružství z Kačerova byla vždy vtipnější a také napínavější.

Jenže udělat dobrý remake bývá oříšek a i nám se trochu zježily chlupy hrůzou, když Disney oznámil, že pracuje na nových Kačeřích příbězích. Můžeme vás však uklidnit, rozhodně se na nové díly podívejte, protože jsou jen v novém stylingu, přičemž všechno to, co jsme měli na Kačeřích příbězích rádi, zůstalo.

Především se nezměnil neohrožený dobrodruh Donald a samozřejmě vykutálená trojčata, která potřebují hlídání. Dulík, Bubík a Kulík jsou opět krásně modro-zeleno-červení, i když kšiltovku už nosí jen jeden. Na zavilé fanoušky budou mlaďoši asi moc cool, přesto si na ně rychle zvyknete a budete se bavit hlavně jejich lumpárnami a ne jen moderní animací. Hlavní hvězdou ovšem zůstává strýček Skrblík. Když se k němu jeho tři prasynovci nastěhují, zdá se, že s ním žádná sranda nebude. Vypadá jako trochu sešlý boháč, kterého už vydělávání a hromadění peněz moc nebaví. Kluci v něm ale zažehnou zase onu pověstnou jiskru, a tak se s nimi vrhne do nových dobrodružství. A samozřejmě si dá svou oblíbenou zlatou koupel.

Kačerov má tak pořád svého „vládce“, stejně jako honosný dům má stále svou vládkyni – paní Čvachtovou. Tato bodrá žena sice vypadá, že spolkla vzducholoď, ale budete se divit, jak je stále hbitá a nedovolí, aby se rozbil jediný hrníček. Nesmí chybět ani kačeří „Rambo“ Rampa McKvák, který je oddaným pomocníkem strýčka Skrblíka, i když své řidičské schopnosti ani po dvaceti letech příliš nevylepšil. Hlavní obsazení doplňuje Kačka, která prošla výraznější proměnou. Není to už malá rozmazlená naivka, mezi kluky teď dokonale zapadá, a občas má dokonce se svou vyřídilkou i nápady navrch. Odpovídá tomu i její nová vizáž. Zbavila se kanýrků, mašliček a růžové jako zvýrazňovač a naopak dostala šik sestřih a lila obleček. Malým holkám bude rozhodně sympatičtější než její poněkud dortově vypadající předchůdkyně.

Animace se změnila, Studio Disney zvolilo jednodušší styl, na který si ale velmi rychle zvyknete. V rychlých akčních scénách ho dokonce oceníte, protože se můžete soustředit na hlavní děj a postavy se vám zbytečně neztrácejí ve změti kulis. Lehkou úpravu prodělal i scénář, jenž vychází ze současných trendů, a tak jsou dialogy krapet rychlejší.

Tohle však nemění nic na tom, že Kačeři pracují stále se stejným, Disneyem prověřeným laskavým humorem, který je kombinací vtipných situací a trochu natvrdlých postav. Vznikají tak opravdu zábavné scény, u nichž se budou smát nejen děti, ale i dospělí. Klidně tak sedněte k televizi se svými ratolestmi – to svoje si v nových Kačerech najde každá generace. Úvodní písnička zůstává. Je v malinko modernějším aranžmá, ale v hlavě vám bude znít ještě hodiny a hodiny.

Kačeří příběhy

Pro děti
Foto Disney Channel

Režie Dana Terrace, Tom Owens

Scénář

David Tennant, Tony Anselmo, Beck Bennett…

 

Délka 9 × 21 min.

Disney Channel pondělí 9. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC