Pro děti

Austin & Ally: Velké sny náctiletých

Austin & Ally
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Filmy a seriály pro teenagery jsou zajímavou sondou do pohledu dospívajících na svět.

A ustin je extrovertní hudebník ve věku, kdy si mladí lidé v tuzemsku chodí pro první občanský průkaz. Jeho nejlepší kamarádka je Ally, brilantní, ale plachá skladatelka popových písní. Austin si tajně vypůjčí jednu z Allyiných písní, nazpívá ji a natočí videoklip, který se přes noc stane hitem na internetu. Z Austina je najednou hudební hvězda a nakonec se jí stane i Ally. 
 
Taková je zápletka seriálu z produkce společnosti Disney, který si našel obrovské fanouškovské publikum po celém světě. Být opečovávanou hvězdou, ke které shlíží davy, mít slávu a obrovské peníze – zatímco dospělý člověk si dokáže představit i méně oslnivé strany života ve světle ramp, většina dospívajících nesní o ničem jiném. 
 
V Disneyho seriálech či filmech začínala celá řada pozdějších hvězd šoubyznysu, mimo jiné Christina Aquilera, Britney Spears a Justin Timberlake. Jako dvanácti či třináctiletí vystupovali v Mickey Mouse Clubu, klasické odpolední varietní show pro děti a dospívající, na několik sezon oživené v polovině devadesátých let. Stali se následně hvězdami popu pro teenagery, který na přelomu milénia zažíval obrovský rozmach.  
 
Nakonec však ze školních let vyrostli, stejně jako většina jejich publika. Jejich místo v srdci teenagerů už dávno obsadili jiní, aktuálně například skupina Jonas Brothers a zpěvačka Demi Lovato, kteří se všichni objeví v obou dílech hudební komedie Camp Rock. Dnes jednadvacetiletá Lovato, která už stačila získat jedenáct ocenění Teen Choice Awards a jednou MTV Video Music Award, ve filmu hraje Mitchie, která chce strávit léto v prestižním rockovém táboře. Lstí se do něj nakonec přece dostane a padne do oka teenagerské hvězdě Shaneovi. Jen překonat ten strach z vystupování před publikem!
 
Nakonec se jí to samozřejmě povede – a to je právě přidaná hodnota teenagerských hudebních filmů a seriálů, pro většinu dospělých spíše nesnesitelných. Mladým lidem totiž předávají velmi jasný vzkaz: i ty dokážeš cokoliv, když jen budeš chtít a patřičně na sobě pracovat.

Austin & Ally

Pro děti
Hodnocení FDB 74 %
Foto Disney
Disney Channel pátek 25. 7. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC