Film / seriál

Princezna s kouzelnými vlasy se vrací v novém seriálu

Princezna s kouzelnými vlasy se vrací v novém seriálu
Skylink Live TV

Sledujte na Disney Channel na skylink Live TV Sledovat

Kdo by nemiloval překrásnou a  odvážnou princeznu Lociku s  jejími pohádkově dlouhými vlasy, které jí pomohly z  řady nesnází. Hlavní hrdinku animované hudební komedie Na  vlásku ze studií Walta Disneyho od 25. září budete na Disney Channelu vídat ve stejnojmenném seriálu, který navazuje na úspěšný film na motivy pohádky bratří Grimmů.

Konkrétně se příběh odehrává mezi původním filmem Na vlásku a krátkým filmem Na vlásku šťastně až na věky. Jeho děj sleduje Lociku, která se seznamuje se svými rodiči, královstvím a lidem v Coroně. Postupně ale zjišťuje, že se toho musí ještě opravdu hodně naučit, než bude plně připravená přijmout svůj královský osud a také se vdát. Mnohem více než příprava na roli královny ji ovšem láká svět kolem.

Locika se tedy rozhodne odložit svoji korunovaci a pustí se za novým dobrodružstvím, což se nelíbí jejímu otci, který se musí smířit s tím, že jeho dcera je už svobodná mladá žena. Než se ale Locika vydá do světa, přihodí se zvláštní věc a na scénu se vrací její dlouhé blonďaté kouzelné vlasy a s nimi se odkrývá i záhada jejich magického původu. Na cestě ji pak doprovází okouzlující Evžen, kurážný chameleon Pascal, věrný kůň Maximus a další její noví přátelé. Kromě známých postav uvidíme v seriálu i novou postavu, Cassandru, což je Locičina komorná a zároveň její nejlepší přítelkyně.

A co mohou fanoušci Na vlásku očekávat od stejnojmenného seriálu? „Animace vychází z filmu Na vlásku, kde se Locika seznámila se svými rodiči i celým královstvím, celý tým odvedl skvělou práci,“ říká výkonný producent Chris Sonnenburg. Výtvarníci se při tvorbě vizuální stránky seriálu chtěli držet ilustrací z klasických dětských pohádkových knih. „Chtěli jsme, aby seriál působil jako knížka pohádek, která vám obživne před očima,“ popisuje Ben Balistreri, který měl na starost odborný dohled, a Chris ho doplňuje: „Celkově jsme jen na vzhledu Lociky strávili šest měsíců. Vyzkoušeli jsme několik variant, než jsme našli tu správnou.“

Studio Disney na tvorbě seriálu pracovalo více než tři roky a vytvářel ho tým 57 výtvarníků z Walt Disney Television Animation. První série má 24 dílů a trvalo celých 365 dní, než dokončili jeden díl seriálu. Seriál doprovází poutavá hudba, která vám pomůže vžít se do děje. Jejím autorem je držitel Oscara Alan Menken, texty k ní napsal Glenn Slater ověnčený cenou Grammy. Oba dva byli u přípravy seriálu od samého počátku, a hudba díky tomu krásně doplňuje obraz a děj.

Na Disney Channel také uvidíte

Lví hlídka

Animovaný film Lví král už patří mezi filmovou klasiku a  dočkal se také seriálového pokračování, v  němž se znovu potkáte se starými známými, ale také se zcela novými postavami. Lví rodinka se totiž rozrostla o Kiona, který jako druhorozený syn dostane na starost Lví hlídku.

11 (Jedenáctka)

Seriál nejen o  fotbalu, ale také o  přátelství a  plnění snů. Jedenáctka vypráví příběh Gaba na jeho cestě k  dosažení celoživotního snu, stát se profesionálním fotbalistou, ale také odhaluje rodinné tajemství, o  kterém Gabo neměl ani tušení.

Na vlásku

Film / seriál
Foto Disney Channel

Režie Tom Caulfield, Stephen Sandoval, Chris Sonnenburg

Obsazení Mandy Moore, Zachary Levi, Julie Bowen, Clancy Brown, Paul F. Tompkins, Sean Hayes, Keith Ferguson, Diedrich Bader, Jeff Ross, Dee Bradley Baker, Jeffrey Tambor

Délka 24× 21 min. min.

Disney Channel pondělí 25. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC