Film / seriál

Neber boží sémě nadarmo

Knězovy děti – tragikomedie
Skylink Live TV

Sledujte na Film Europe HD na skylink Live TV Sledovat

Vynikající tragikomedie Knězovy děti o mladém faráři, který se rozhodne oživit jeden malý ostrůvek v Dalmácii.

Říká se, že chcete-li rozesmát Boha, máte se mu svěřit se svými plány. Mladý kněz Fabian se očividně rozhodl Boha rozchechtat na celá nebesa, jelikož poměrně radikálně zasáhl do běhu věcí na jednom malém ostrůvku ve Středomoří. Úmrtnost na něm totiž byla příliš vysoká a porodnost zase příliš nízká. A tak s boží pomocí a ďábelským plánem, plus dvěma neméně svéráznými kumpány, to Fabian opravdu rozjel ve velkém. 

Babyboom po balkánsku

Jak přimět lidi, aby se milovali a množili? S milováním problém není, ale to druhé už je v dnešní době všemožných druhů antikoncepcí trochu oříšek. Když je otec Fabian vyslán na malý ostrov, těší se na příjemnou službu zbožným farníkům. Jenže velmi rychle pochopí, že pokud nechce sloužit hlavně pohřby a zanedlouho zůstat ve městečku téměř sám, musí vzít věci rychle a radikálně do svých rukou. Nejdříve to zkusí s heslem, že i papež je proti používání kondomů, ale tato přímá a jednoduchá kampaň neslaví žádné úspěchy. Stále je častěji na hřbitově než na svatbách a křtech.

A tak přijde s geniálním plánem. Zapojí ještě trafikanta, u něhož si místní kupují prezervativy, a staršího krejčího. Začnou nenápadně deflorovat jednotlivé kondomy, a to za pomoci šicích strojů a ostrých jehel, a milý trafikant je pak vesele prodává nic netušícím zákazníkům. Výsledky se dostaví zanedlouho. Jenže různá nečekaná těhotenství a náhlé svatby na ostrov nepřinesou štěstí, ale spíš chaos. Otec Fabian má najednou práce až nad hlavu, aby udržel své ovečky v klidu.

Zdá se vám to všechno bizarní? Určitě právem, ale také je to nesmírně zábavné i milé. Tohle je prostě Balkán. Tady se jde do věcí po hlavě, srdcem a následky se řeší až potom. Tento film nemůžete brát vážně, musíte se jen bavit a taky modlit, aby to otec Fabian všechno zvládl.

Knězovy děti

Film / seriál
Hodnocení FDB 71,9 % Hodnocení redakce
Foto Film Europe

Režie Vinko Brešan

Scénář Mate Matišić, Vinko Brešan

Obsazení Krešimir Mikić, Marija Škaričić, Jadranka Djokić, Nikša Butijer, Dražen Kuhn, Ivan Brkić, Zdenko Botić

Délka 96 min.

Rok 2013

Film Europe HD sobota 2. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC