Dokument

Život v sevření mrazu

Život v sevření mrazu
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Láká vás divoká příroda Aljašky, kde se krátká procházka může snadno zvrhnout v boj o holý život? A dovedli byste si představit, že tu žijete?

To, co se mnohým z nás může zdát jako něco naprosto nepředstavitelného, je pro čtyři rodiny, jejichž každodenní život sleduje dokument Život v sevření mrazu, běžnou náplní každého dne. Členové rodin se snaží vyhrát nekonečný boj s dlouhou, temnou a mrazivou zimou v krutých končinách plných nástrah a pastí. Aljaška je územím, kde nebývá výjimkou, že naměřené teploty klesnou třeba až k mínus 62 stupňům Celsia. Zkuste si aspoň představit, jaké to asi je. Když jsme v zimě na horách, kde se teplota pohybuje někde od tří do mínus osmi, možná i deseti stupňů, sotva co stáhneme rukavice už už hledáme hrnek s teplým čajem, který by nás zahřál. Při teplotách hluboko pod těmi, které dobře známe, by vám ani ten čaj nepomohl. A právě proto je bezpodmínečně nutné pečlivě a bez výjimek dodržovat zásady přežití. Nízkými teplotami však výčet složitostí, se kterým se musejí rodiny vypořádat, zdaleka nekončí. V nelítostných povětrnostních podmínkách totiž musejí taky svádět pravidelné boje o hubené zásoby zdrojů potravin, a to často s takovými šelmami, které by si ke svačince klidně daly i člověka.

Život v sevření mrazu

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD úterý 27. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC