Dokument

Válka v džungli

Dokumentární seriál Válka v džungli
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Každý válečný konflikt má svá specifika. O strategii a způsobech boje rozhoduje mnoho faktorů.

Jedním z nich je také místo válečných operací. Jinou strategii boje budou volit velitelé ve vyprahlých pouštních oblastech, jinou zase v horském terénu. V dokumentárním seriálu Válka v džungli se budeme probíjet, a to doslova, jedním z nejobtížnějších válečných terénů – džunglí. Jak se zdá, tak v druhé polovině minulého století to byla právě džungle, v níž se válčilo velmi často.

Seriál vás postupně zasvětí do charakteristických rysů války v džungli, od pralesních bojů v tichomořské zóně za druhé světové války až po konflikty, které následovaly v desetiletích po jejím ukončení. K asi nejznámějším konfliktům patří válka ve Vietnamu, ale neopomeneme ani malajskou gerilovou válku či neblaze proslulou konfrontaci v Indonésii. Válečné konflikty a boje však nemusí probíhat jen mezi několika rozdílnými národy. Bohužel se proti sobě často staví i lidé jednoho národa, a tak vás seznámíme s okolnostmi i průběhem kubánské a kolumbijské revoluce.

Válka v džungli představuje seriál, který vychází z dobových pramenů, proto pracuje s archivními záběry, ale vše se snaží osvětlit i za pomoci analýz a názorů renomovaných expertů. Seriál vám přiblíží nejen vojenské strategie, zaměří se také na příčiny vzniku jednotlivých konfliktů a společné či rozdílné atributy boje v nádherné, pro vojáky však velmi zrádné džungli.

Válka v džungli

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD neděle 30. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC