Dokument

Tlumená válka: Bitvy pod mořem

Tlumená válka: Bitvy pod mořem
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Druhá polovina dvacátého století se nesla ve znamení značného chladu v mezinárodních vztazích. Mezi Spojenými státy a Sovětským svazem totiž probíhala studená válka.

Dvě největší mocnosti se od společného vítězství ve 2. světové válce vůči sobě chovaly tak trochu jako paličaté děti. Zarputile odmítaly komunikovat a jejich nafouklé tvářičky signalizovaly, že mlčení je jen zlověstným tichem před obrovskou bouří. Označení studená válka, tedy válka vedená jaksi na dálku, bez přímého střetu, je v mnohém docela přesné. USA a SSSR totiž kromě demokratických a totalitních hodnot dělil oceán. Nevlídný, často rozbouřený a také chladný Atlantik se nakonec stal jedním z hlavních bojišť, u něhož hrozilo, že z relativního klidu války studené učiní pro všechny fatální válku jadernou. O tom, co se dělo pod hladinou Atlantiku, se ví jen málo. Většina střetů probíhala za přísného utajení. A právě na tyto „podvodní“ vojenské konfrontace se rozhodli blíže podívat tvůrci dvoudílného dokumentárního filmu Tlumená válka.

Tlumená válka: Bitvy pod mořem

Dokument
Foto Spektrum
Spektrum HD sobota 6. 1. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC