Dokument

Prostoročas

Prostoročas
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

A zase ten záhadný vesmír. Stále se nám nepodařilo rozkrýt všechna jeho tajemství, ale vědci přicházejí s novými a novými poznatky i odhaleními.

V dokumentárním seriálu Prostoročas se tentokrát zaměříme nikoli na věci neznámé, ale naopak na to, co víme. Především nám půjde o prostor a čas. Obé je známo již po tisíciletí, umíme měřit, vymezovat i různě zaznamenávat odpovídající veličiny, ale když dojde na vesmír, jsme trochu v koncích. Vědci však nezahálejí a díky vývoji moderních technologií se jim podařilo najít odpovědi na některé otázky, které lidstvu nedají spát už celá staletí.

Zajímá vás, jestli kromě Marsu můžeme osídlit i další planety či měsíce sluneční soustavy? Vězte, že můžeme, a přiblížíme vám, jaké možnosti naše soustava lidstvu nabízí. Určitě si vzpomínáte na film Armageddon, kde Zemi ohrožoval obří asteroid. Bylo to jen hollywoodské sci-fi, nebo nám hrozí něco podobného? I na tuto otázku odpovíme. Stejně jako na to, co je to červí díra. Pouhá smyšlenka, která se skvěle hodila do Star Treku, nebo reálný fyzikální jev? A nejednoho člověka už napadlo, jestli je možné cestovat v čase… Zajímavý seriál vychází ze spolupráce s renomovanými vědci.

Prostoročas

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD pondělí 18. 6. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC