Dokument

Lidstvo a vesmír

Lidstvo a vesmír
Skylink Live TV

Sledujte na Spektrum HD na skylink Live TV Sledovat

Vesmír je plný záhad a čím více se o něm dozvídáme, tím méně o něm vlastně víme. I tak, nebo spíše právě proto, ale lidstvo nepřestává fascinovat.

Temné noční nebe poseté hvězdami přitahovalo lidské zraky od nepaměti. Trvalo však velmi dlouho, než jsme přišli na to, že se nejedná jen o působivou kulisu pro noční romantiku na planetě Zemi, ale že jde o nedozírný prostor, v němž je naše planeta jen drobným zrnkem písku na poušti.

Pojmenovali jsme si tento „nadsvět“ různě – vesmír, univerzum, kosmos, veškerenstvo, ale naše zvědavost se nijak nezměnila a stále nám přicházejí na mysl ty samé otázky: Jak nás univerzum stvořilo? Co je cílem našeho bytí? Co vedlo ke vzniku vesmíru? Jsme tu sami? Jaká budoucnost nás čeká?

Proto na obrazovky přichází dokumentární seriál, který se vesmíru a člověku v něm podívá takříkajíc na zoubek. Samozřejmě se můžete těšit na sofistikované průvodce a erudované vědce, kteří studiu tohoto záhadného prostoru zasvětili život. Seriál vás zavede na úžasná místa, kam lidská noha často ještě nevkročila, ale seznámíte se také s nejmodernějšími vědeckými teoriemi.

Lidstvo a vesmír

Dokument
Foto Spektrum HD
Spektrum HD pondělí 7. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC