Dokument

Kamčatka: Ohnivý prsten

Kamčatka: Ohnivý prsten
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Odlehlá divočina vypadá na první pohled nádherně. Nesmíte se však nechat zmást jejím idylickým charakterem. Divočina je totiž především drsná.

Protáhlý poloostrov na východním konci Ruska představuje přírodní unikát. Kamčatka, jak se nazývá, je tvořena převážně vulkány a hlubokými údolími, jež ze tří stran obklopuje moře. Vznikly zde nejen jedinečné klimatické podmínky, ale hlavně jde o jeden z mála kusů téměř nedotčené divočiny na naší planetě.

Na 370 tisících čtverečních kilometrech se nachází 160 vulkánů, léto sem přichází na necelých 60 dní v roce a teploty v zimě mohou padat i pod minus 50 stupňů Celsia. A k tomu zde každoročně napadnou metry sněhu, každé jaro přichází orkány a pětina sopek je stále aktivní. Chtěli byste sem na dovolenou? Coby první ochutnávku bude možná lepší seznámit se s Kamčatkou prostřednictvím televizního dokumentu. Tento překrásný, ale také pěkně drsný kout navštívíte v třeskutých mrazech. Uvidíte, jak se s extrémními teplotami a nedostatkem potravy vyrovnávají zvířata, která zde žijí. Budete moci (z tepla svých domovů) obdivovat nádhernou krajinu a scenerie, které vám budou brát dech.

Kamčatka: Ohnivý prsten

Dokument
Foto Nat Geo Wild HD

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC