Dokument

Divoký rok: Sibiř

Divoký rok: Sibiř
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

První větší mrazy už začaly i v našich zeměpisných šířkách. Topení jede na plné obrátky, a tak jsme pěkně v suchu a teple.

Zvířata jsou na tom úplně jinak, zvláště na severu, na drsné Sibiři. V přírodě je lhostejné, jestli jste malý, nebo velký, jestli žijete na pevnině, nebo pod vodní hladinou. Jakmile udeří mrazy a krajinu pokryje sněhová přikrývka, začíná většinou tuhý boj o potravu a také o přežití. Pravda, některé druhy zvířat zima vlastně ani netrápí, v klidu ji prospí v teplíčku svých důmyslných úkrytů a tlapy z brlohů vystrčí teprve tehdy, když je ve vzduchu cítit jaro. Jiná zvířata, třeba mnozí hlodavci, mají nejen teplé kožíšky, ale jsou také mazaná. Do svých nor si nanosili zásoby, a pokud je nepřekvapí nějaký dravec nebo rtuť teploměrů neklesne neúměrně nízko pod bod mrazu, přežijí zimu bez větších problémů. A ano, existují i zvířata, která si sníh a zimní měsíce vyloženě užívají. Jenže ani sebelepší kožich či úkryt nejsou jistotou, že se dočkají jarního sluníčka.

Kanál Nat Geo Wild vás vezme na fascinující výpravu do zasněžených a řádně promrzlých končin světa, kde kruté podmínky přežívají zvířata opravdu všeho druhu.

Divoký rok: Sibiř

Dokument
Foto Nat Geo Wild HD
National Geographic Wild HD pondělí 25. 12. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC