Dokument

Afričtí zabijáci

Dokumentární seriál Největší zabijáci Afriky
Skylink Live TV

Sledujte na National Geographic Wild HD na skylink Live TV Sledovat

Dokázali byste vyjmenovat alespoň několik opravdových zabijáků? Freddyho Kruegera či Charlieho Mansona můžete vynechat. Řeč bude o zvířecích zabijácích.

A to rovnou o těch největších. Doslova jejich rájem je Afrika, kde najdete zabijáky všech druhů i velikostí. Nenechte se totiž zmýlit titulkem dokumentárního seriálu Největší zabijáci Afriky. Přívlastek největší nevypovídá nic o jejich velikosti, ale o jejich smrtící síle. I zdánlivě maličký tvor, jako třeba pavouk, může o dost větším zvířatům, někdy i člověku, připravit pořádně horké chvilky. S kým tedy budete mít v rámci jednotlivých dílů dokumentu čest se setkat? V africké divočině nelze pominout kočkovité šelmy, jim je věnován dokonce celý díl. V něm budete mít příležitost poznat všechny možné lovecké strategie těchto majestátných šelem, které většinou končí stejně – smrtí kořisti. Při lovu některá zvířata dokážou spolupracovat a nejde jen o ty, co žijí ve smečkách. Dozvíte se, jak to umí spolu třeba delfíni, žraloci, psi nebo buvoli. A někteří „velikáni“ se vůbec netrápí hledáním kořisti, ale útočí i na vlastní druh. Obrazově skvělý seriál vám představí nejen jednotlivé druhy zvířat a jejich taktiky lovu, ale v tematických epizodách vás seznámí podrobněji například se zvířecími zbraněmi (drápy, tesáky, zobáky) nebo s opačnými strategiemi, tedy jaké důmyslné úkryty si dokážou zvířata najít, či dokonce postavit. 

Největší zabijáci Afriky

Dokument
Foto National Geographic Wild
National Geographic Wild HD pondělí 18. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC