Film / seriál

Kruhy pekla

Každý tvůj nádech – psychologický thriller
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Smrt dítěte představuje pro každého rodiče nepředstavitelné trauma. Když se tuto těžkou situaci pokusí zneužít všehoschopný psychopat, trauma se může změnit v peklo, které vede hlouběji, než si kdo dokáže představit.

A přesně to se stane postavám mrazivého psychologického thrilleru režiséra Vaughna Steina. Phillip (Casey Affleck) je uznávaný psychiatr, jeho žena Grace (oscarová Michelle Monaghan) je úspěšná realitní makléřka. Obývají spolu luxusní rezidenci obklopenou nádhernou přírodou. Celkový dojem ideální rodiny ruší pouze dva momenty – Phillipova rebelující dcera a všudypřítomná tísnivá atmosféra, která odráží neschopnost členů rodiny přijmout a vyrovnat se s tragickou smrtí syna. Uzavření do sebe žijí paralelní životy, drcení výčitkami a zármutkem.

Vím, z čeho máte strach. Já už to mám za sebou

Kdo je tady pacient

Zlom přijde v okamžiku, kdy na dveře rezidence zaklepe policie a oznámí, že Phillipova prominentní pacientka Daphne spáchala sebevraždu. Na místě neštěstí je přítomen také její bratr James, který je smrtí Daphne zdrcen. Sympatický mladý muž, který se představí jako spisovatel, se postupně vkrade do Phillipovy rodiny. S jediným záměrem. Zničit vše, co Phillip vybudoval. Vzít mu krok za krokem jeho profesní čest, kariéru, manželku i dceru. Neortodoxní léčba, kterou Phillip v případě Daphne zvolil, dala Jamesovi do ruky klíč, jak svůj plán uskutečnit…

Bez obalu, bez příkras

Film se odvíjí v syrově mrazivé atmosféře, která nenabízí divákovi ani chvilku úlevy. To byl jeden z důvodů, proč Casey Affleck zprvu váhal, zda do projektu naskočit. Přišel mu prý příliš krutý. Nakonec ho přesvědčila kvalita scénáře. A dobře udělal.

Vaughn Stein 

Režisér Vaughn Stein se stává specialistou na thrillery, viz předchozí Dědictví a Terminál (ne ten Spielbergův). Kromě toho se podílel na natáčení řady úspěšných filmů. Jako asistent režie točil například Světovou válku Z, Bídníky, Dánskou dívku či Krásku a zvíře. Jeho vlastní tvorba má jasně vzestupnou trajektorii, takže se máme nač těšit.

Každý tvůj nádech

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto HBO

Režie Vaughn Stein

Scénář Richard Barton Lewis

Obsazení Casey Affleck, Michelle Monaghan, Sam Claflin, Veronica Ferres, India Eisley, Emily Alyn Lind, Hiro Kanagawa

Délka 105 min.

Rok 2021

HBO neděle 20. 6. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC