Hudba a lifestyle

Mezzo – stanice pro fanoušky klasiky

Stanice Mezzo – hudení pořad
Skylink Live TV

Sledujte na Mezzo HD na skylink Live TV Sledovat

Tohle není pro Óčkaře, milovníky rocku či metalu. Teď mluvíme ke kulturním příznivcům klidného dramatu, kultivovaného niterního bouřliva, zvaného klasická hudba.

Mezzo je francouzská televize, zasvěcená pravým mistrům klasické hudby, včetně opery, baletu, s občasnou odbočkou k jazzu. Toto zasvěcení trvá již od roku 1992, lze tedy říci, že Mezzo má tradici a z ní vyplývající zaslouženou autoritu. Je to jediný globální kanál věnující se klasické hudbě a ve svém oboru nemá konkurenci. Pro ty z vás, kteří dokáží ocenit nuance smyčců a nepotřebují surový bass drop, aby si hudbu užili, vítejte ve skupině diváků čítající přes šedesát milionů hlav z osmdesáti zemí. Navíc, září bude na téhle televizi věnované výhradně českým dílům, takže se těšte například na Malou mořskou vílu od Baletu Národního divadla, Romea a Julii v podání choreografa a režiséra Petra Zusky či zahajovací koncert České filharmonie v Rudolfinu konající se 24. září. Stále nestačí? V rámci tohoto českého září přidejme tedy Dvojkoncert pro dva smyčcové orchestry, klavír a tympány Semjona Byčkova, záznam Bennewitzova kvarteta, který se odehrál ve Vile Tugendhat, nebo koncert Symfonického orchestru Českého rozhlasu, pod vedením dirigenta Krzysztofa Pendereckiho. Každý si najde to své, takže pokud hledáte vřelý domov pro svou zálibu v klasice, právě jste ho našli.

Mezzo

Hudba a lifestyle
Foto Mezzo
Mezzo HD středa 16. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC