Film / seriál

Otcovská láska hory přenáší

Otcovská láska hory přenáší
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Zamilovat se do staršího muže? Není to nic neobvyklého, ale co vlastně znamená starší? O 10 let? O 20 let? Důchodce?

V sedmnácti se člověk zamilovává snadno. A co teprve dívka, která se seznámí s okouzlující a charismatickou hereckou hvězdou, Christianem. Je tu však jeden zádrhel, Kelly teprve stojí na prahu dospělosti, kdežto její vyvolený je dospělý až, až, mohl by být klidně jejím otcem. A představa, že by měl doma Kellyin táta zetě vrstevníka, se kterým bude mít víc společného než jeho dcera, tak ta by nepotěšila žádného rodiče. Kdo nakonec zvítězí, slavná star, nebo rodina?

Český název filmu, Miláček, napovídá, že půjde o odpočinkovou romantickou podívanou, což může některé diváky holdující „tvrdším“ žánrům odradit, ale ten originální, High School Lover, by byl možná ještě horší... Nicméně jde o snímek, který je opravdu ze škatulky lifetime, když vypráví příběh dospívající dívky, jež vzdoruje svému příliš ochranářskému otci. Ale je tu pár věcí, které filmu dovolují vybočit z naprosto běžného průměru.

Zaprvé, mezi hlavními postavami je filmová hvězda s obsesivním chováním. Christian Booth (Francois Arnaud) je celebrita. Je to přesně ta celebrita, která si může dovolit drahé limuzíny, vrtulník, dveře každého klubu jsou mu otevřeny... I když to není žádný zelenáč, tak svou slávu očividně příliš neumí zvládat. Z počátku okouzlující postava se postupně proměňuje ve směšného a místy i děsivého šaška, což je sympatické, protože nejhorší jsou postavy, které staticky zůstávají celý film v jedné poloze. Christian vás bude chvílemi bavit svou nonšalantností, místy ho budete litovat a místy vyloženě nesnášet.

Zadruhé, výkonným producentem, ale hlavně otcem v hlavní roli je James Franco! Tento charismatický herec je asi hlavním tahákem celého snímku. Na chvíli si odskočil od svých oblíbených parodií k trochu vážnějšímu žánru, aspoň na jeho střeštěné poměry, a vyplatilo se. V roli otce, který se snaží přesvědčit svou dceru, že dělá obrovskou chybu, je naprosto přirozený. Nikam se mu nevkrádá patos, ani nemáte pocit, že by byl přespříliš pedantský. Dělá jen to, co by dělal každý otec, i když je to jeho dceři nepříjemné a myslí si, že přehání. A podobně je na tom i Paulina Singerová v roli Kelly. Dokáže balancovat na rozhraní puberťáckých emocí a dospělosti s elegancí, takže se chvílemi upřímně divíte, jak je možné, že se mohla zamilovat do takového pozlátkem obaleného tupce...

A zatřetí hudba. Naštěstí se tvůrci vyhnuli osvědčeným romantickým slaďákům a hitům, které by vás měly rozbrečet už při prvních tónech. Kdyby tomu tak bylo, film by se okamžitě propadl o několik pater níž. Takto si můžete užívat příjemné melodie bez toho, aby vám prozrazovaly na první dobrou, co se v následující scéně stane.
Miláček rozhodně není filmová pecka, ze které si sednete na zadek, ale je to poctivý snímek, který ocení zvláště fandové klidnější a vážnější polohy Jamese Franca.

Miláček

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto HBO

Režie Jerell Rosales

Scénář Amber Coney, Jessica Dube

Obsazení James Franco, Paulina Singer, François Arnaud, Julia Jones, Lana Condor, Tyler Alvarez, Ashley Aufderheide

Délka 83 min.

HBO sobota 16. 12. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC