Film / seriál

300: Vzestup říše: Zastavený příval aneb toto není Sparta

300: Vzestup říše
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Peršané útočí. Řekové se brání. Krev stříká. Eva Green zuří. Bitva u Thermopyl byla teprve začátek.

Píše se doba, kdy antika ještě není starodávná romantika, a zoufalí Atéňané překážejí v cestě pomstychtivé perské armádě. V jejím čele stojí zuřivá Eva Green jako vojevůdkyně Artemisia, která seká, bodá a cupuje každého, kdo se jí odváží čelit. Později v předvečer rozhodující bitvy se stejnou vervou svede hlavního hrdinu. Přesně tak! Eva Green je opět v Evině rouše a její základní instinkt trumfne i tu nejbrutálnější smrt na obrazovce.  

Tohle jsou Atény!

300: Vzestup říše se tváří jako pokračování hitu 300: Bitva u Thermopyl, ale ve skutečnosti je mnohem víc. Děj se odehrává předtím, během toho a poté, co si výkvět Sparty vyšel na „procházku“ a zastavil příval dobyvačných Peršanů na souši. Tohle není Sparta, jsou to Atény a jejich hrdinové vedení Themistoklem jdou primárně proti perskému loďstvu. Původní režisér Zack Snyder přešel k Muži z oceli, takže Vzestup říše převzal neznámý Noam Murro. 
Styl režiséra reklam nemůže světu 300 nijak uškodit, ale Murro nemá v rukávu nic nového. Kromě hektolitrů krve. Od úvodního střetu na moři prošpikovaného zpomalenými záběry a brutálními zabíjačkami je 300: Vzestup říše vizuálně promyšlená podívaná, ale nad jejím obsahem se moc dumat nedá. Ukazuje se, že i když se Bitva u Thermopyl vůbec nedržela zkrátka, oproti Vzestupu říše byla ještě umírněným filmem. Tohle je prostě 300 na tři sta.

300: Vzestup říše

Film / seriál
Hodnocení FDB 74.7 %
Foto Profimedia.cz

Režie Noam Murro

Obsazení Sullivan Stapleton, Eva Green, Lena Headey, Hans Matheson, Callan Mulvey, David Wenham, Rodrigo Santoro

Délka 98 min.

HBO neděle 28. 6. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC