Film / seriál

Blunt Talk: Žádné plané řeči

Blunt Talk
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Patrick Stewart se odvážně vydal tam, kam dosud nevkročil. V novém bujarém komediálním seriálu vyznává heslo sex, drogy a alkohol.

Pětasedmdesátiletý Patrick Stewart se proslavil jako statečný kapitán Picard z legendárního Star Treku: Nové generace. Neméně populární je jako Profesor X ve filmové sérii X-Men. Jakožto zasloužilý anglický gentleman má před jménem titul sir. Není toho mnoho, co by v životě nedělal. Zvládl i několik komických rolí. Ale nikdy ne hlavní roli v komediálním seriálu, ve kterém se ožírá za volantem, požírá marihuanovou čokoládu a prohmatává transgenderovou prostitutku s penisem v kalhotkách. To všechno Patrick Stewart – tedy sir Patrick Stewart – provádí teď.
 

V podstatě slušný chlap

Britský herec se odvážně vydal tam, kam dosud nevkročil a v bujaré novince Blunt Talk – Plané řeči hraje anglického žurnalistu Waltera Blunta, který pracuje na americké kabelovce a vyznává šílený životní styl. Pravdou je, že sir Patrick si v posledních letech vybudoval image herce „svatých“ rolí a veterána shakespearovského dramatu. Tohle je rozdíl. „Opravdu to myslí dobře,“ tvrdí o hlavním hrdinovi. „Je to velice seriózní, odhodlaný a zodpovědný novinář – aspoň v profesním životě. Věří, že média mají moc změnit život. Nicméně má osobní problémy ve vztazích, s alkoholem, s několika ilegálními substancemi, zkrátka a dobře nedokáže si dát svůj život do pořádku.“
Stewart měl už dlouho chuť sehrát pořádnou komedii. Tvrdí, že jeho hrdina je v podstatě slušný chlap a díky tomu jsou humorné scény více zábavné. Navzdory velkému potenciálu k něčemu nechutnému, je výsledek celkem šarmantní. Zároveň jde o výsledek spolupráce Setha MacFarlana, který stojí za seriálem Griffinovi i filmy s vulgárním komediálním méďou Tedem, a Jonathana Amese, stvořitele seriálu Znuděný k smrti. 
 

Chaos, vzrušení, alkohol a další omamné látky

Není bez zajímavosti, že kariéra žurnalisty je něčím, co se Stewartovi odjakživa zamlouvalo. Když v patnácti letech zdárně dokončil školní docházku, nastoupil v redakci místního novinového plátku. Jako zdaleka nejmladší dopisovatel měl na starosti jenom „nekrology, narození a svatby.“ Jednoho dne, po tak nezapomenutelném zážitku jako je shlédnutí tří mrtvol ještě před obědem, se vrátil do redakce a dal výpověď.
 
„Profesionální stránka věci mě prostě fascinuje,“ říká Stewart v rozhovoru pro časopis Time. „A pak je tady všechno ostatní: chaos, zmatek, romantika, vzrušení, alkohol a další omamné látky! Nějaké komediální role už jsem zmáknul, ale nikdy za takových okolností.“ Stewart se přitom k Blunt Talk – Planým řečem nedostal nijak náhodou. S MacFarlanem se znal, protože namluvil ředitele CIA Bullocka v jeho druhém komediálním animáku American Dad! Pak přišla nová nabídka a nebylo co řešit.
Kapitán Picard je v důchodu, Profesor X přijal mezi super hrdiny vedlejší roli.
 
Co si asi budoucnost přichystá na Waltera Blunta? Blunt Talk – Plané řeči už mají druhou sérii jistou, takže se otevírají nové možnosti. Stewart navrhuje zahrnout rozhovory se skutečnými známými osobnostmi a zpravodaji. Myslí přitom na svou dlouholetou kamarádku Madeleine Albright. Ať už se Walter Blunt dočká čekoholiv, jisté je, že chaos bude následovat. 

Blunt Talk

Film / seriál
Foto HBO

Režie Tristram Shapeero, Bill D'Elia, Michael Lehmann

Obsazení Patrick Stewart, Adrian Scarborough, Timm Sharp, Dolly Wells, Jacki Weaver, Mary Holland, Karan Soni

Délka 30 min.

HBO pondělí 14. 9. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC