Pro děti

Na vlásku

Animovaná pohádka Na vlásku
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Pohádky z dílny studia Walt Disney patří k filmové animované klasice. A věřte, že ani se snímkem Na vlásku nešlápnete vedle.

Jak to tak bývá, jednomu království vládne laskavý král a královna, kteří si moc přejí dítě. Nakonec se dočkají malé princezničky, kterou pojmenují Locika. Jenže v jejich království žije ještě proradná čarodějnice, která touží po věčné kráse. Neštítí se dokonce ani unést dítě, jen když jí ke kráse pomůže. Tušíte správně, unese maličkou Lociku, protože má kouzelné vlasy. Co na tom, že její rodiče jsou smutní. Co na tom, že Lociku zavře do věže a nepustí ji ani na krok. Její krása a mládí je přece důležitější. Jenže roky plynou a Locika dospívá a je zvědavější a zvědavější. Jednoho dne se k ní do věže náhodou dostane mladý zlodějíček Flynn a Locika využije příležitosti, aby jí ukázal opravdový svět. Její dlouhatánské vlasy měřící několik metrů jim navíc několikrát zachrání krk. Zlá babizna je jim ale neustále v patách a je odhodlaná Lociku přivézt zpět. Jenže jak známo, láska a dobro jsou nad všechny kouzla a intriky.

Vtipný muzikál

Na vlásku je klasickou disneyovkou, ve které se zpívá, vystupují v ní roztomilá (chameleon Pascal) i zábavná zvířátka (kůň Maximus v roli stopaře) a na hlavní hrdiny čeká nespočet dobrodružství. Tahle pohádka má ale ještě jedno velké plus, je totiž neskutečně vtipná. Vůbec tak nepřipomíná temné pohádky bratří Grimmů, ale spíš pohádkovou komedii. Aby také ne, když zásadní zbraní v ní je pánev na smažení! 

Na vlásku

Pro děti
Hodnocení FDB 85,9 %
Foto HBO

Režie Nathan Greno, Byron Howard

Délka 100 min.

Rok 2010

HBO pátek 20. 3. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC