Hudba a lifestyle

Jamie Cullum

Jamie Cullum

Když je někdo muzikant na prvním místě a showman až na druhém, nemá tolik zhlédnutí na YouTube. Možná o to líp se ale poslouchá. Dámy a pánové, Jamie Cullum.

Tak pozor: nejedná se o žádného bezejmenného umělce. Tenhle vynalézavý muzikant získal nominaci na Grammy, Zlatý glóbus i Brit Awards. Nejspíše proto, že se mu podařilo zpopularizovat jazz tím, že ho namixoval s popem. Cullum prostě přinesl jazz o krok blíže mainstreamu s minimálními kompromisy, což není jednoduché: „Nikdy jsem se nesnažil předstírat, že žijeme v padesátých letech. Žiji tady a teď. Mám rád Beyoncé, ale i Franka Sinatru.“ Anglický žánrový chameleon bude 12. května 2020 poprvé naživo v Praze a očekává se, že u toho bude dělat stejnou show jako vždy – skákání po klavíru, beatbox či bubnování na víko nevyjímaje. Už nyní se však můžete na pražský koncert naladit spolu s hudebními stanicemi Skylinku.

Jamie Cullum

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
MTV Europe CZ středa 2. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC