Film / seriál

Whitney: zranitelná žena s výjimečným talentem

Yaya DaCosta v roli Whitney Houston
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Byla krásná, talentovaná a také nesmírně křehká. Whitney Houston patří k největším hlasům několika dekád.

O této mimořádné ženě natočila svůj televizní debut režisérka Angela Bassett, dosud známá jako herečka – v poslední době ji můžeme vidět třeba v seriálu American Horror Story.
 
Hlavní roli svěřila herečce jménem Yaya DaCosta, která podle kritiků dokázala popovou divu přesvědčivě ztvárnit v její hudební síle i osobní zranitelnosti. Ve snímku se zaměřuje hlavně na zpěvaččin soukromý život, jehož směr do velké míry „diktoval“ její manžel, zpěvák Bobby Brown. 
 
Sledujeme zpěvaččin závratný úspěch, ale také postupně se množící a dusivé krize, které jejich manželství provázely. Bobby Brown v podání herce Arlena Escarpety není vykreslen jednoznačně jako manipulativní despota, který nejde pro ránu daleko. Na začátku vztahu (a filmu) naopak vidíme Browna jako milujícího a až staromódně romantického muže, jenž svou ženu bezmezně podporuje na dráze superhvězdy. 
 

Jsem v komplikovaném vztahu

Až později na povrch probublá jeho temnější stránka, na které se kromě alkoholu podepsala také žárlivost a majetnický přístup k manželce (matka Whitney tento vztah koneckonců od začátku neschvalovala). Bobby Brown přesto podle mnohých fanoušků vychází z filmu až příliš „sympaticky“.
 
Pokud divák čeká, že se mu dostane vyčerpávajícího a plastického obrazu celého zpěvaččina života, možná bude zklamán. Zato ti, kteří prahnou po detailech onoho nepříliš vydařeného, ale dozajista osudového vztahu, v němž se oba umělci jen těžko vyrovnávali s neuvěřitelnou slávou a bohatstvím, si přijdou na své. Jen se musejí smířit s tím, že se nedočkají podrobností týkajících se zpěvaččina úmrtí v roce 2012. Režisérka se tomuto tématu poměrně překvapivě zcela vyhnula.
 
V každém případě však film nabízí i pozoruhodný hudební zážitek. Whitney Houston ve filmu „nazpívala“ talentovaná zpěvačka Deborah Cox. Ta vzdává čest zpěvaččiným songům, aniž by sklouzla do jejich pouhého imitování.
 
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Whitney

Film / seriál
Hodnocení FDB --- %
Foto HBO

Režie Angela Bassett

Scénář Shem Bitterman

Obsazení Yaya DaCosta, Arlen Escarpeta, Yolonda Ross, Suzzanne Douglas, Mark Rolston, Hampton Fluker, Reign Morton

Délka 88 min.

HBO čtvrtek 11. 2. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC