Film / seriál

Tolkien

Životopisné drama Tolkien
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Nicholas Hoult, ten, který v X-Menech zpodobnil chlupaté vraždící monstrum, se v tomto filmu promění v citlivého spisovatele, který světu přinesl Pána prstenů. To vše v režii finského režiséra Doma Karukoskeho.

Film si nejvíce užijí ti, kteří jsou již seznámeni s Tolkienovou tvorbou – nebo alespoň jejími filmovými adaptacemi. Děj totiž vypráví o životě tohoto spisovatele v dobách dlouho před tím, než se z něj stal slavný vypravěč tak, jak ho všichni známe dnes. V příběhu dospívajícího muže můžeme spatřovat prvotní impulzy, které vedly k vytvoření pozdějších legendárních děl. Jeho lásku k odhodlání a přátelství, ke stavění se čelem k nebezpečí, ať už znamená cokoliv. Tolkien bere ty nejsilnější události ze svého života, včetně první světové války a transformuje je do bájného světa, kde není o nic méně zla než v tom opravdovém, ale není tam ani o nic méně odvahy a hrdinství. Film je tak plný jemných odkazů na Tolkienovo životní veledílo. Pro fanoušky Pána prstenů – nejde nevidět.

Tolkien

Film / seriál
Hodnocení FDB 53,5 %
Foto HBO

Režie Dome Karukoski

Obsazení Nicholas Hoult, Craig Roberts, Harry Gilby, Colm Meaney, Laura Donnelly, Nia Gwynne, Pam Ferris

Délka 112 min.

Rok 2019

HBO středa 12. 2. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC