Film / seriál

Super ptačí nemehla

Animovaný film Angry Birds ve filmu 2
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Obyvatelé Ptačího i Prasečího ostrova už válku ukončili, i když občasné schválnosti si neodpustí. Všechno se ale změní s nečekaným objevením třetího ostrova.

U filmu, který vznikl na základě jednoduché počítačové hry, asi nikdo nečekal, že se z něj vyloupne takový hit. Ba co víc, že první film překoná jeho druhé pokračování, to se totiž ve filmové branži tak často nevidí. A tak se na filmové plátno vrátil Ruďák, tentokrát mnohem klidnější, protože jako hrdina už netrpí chorobným vztekem. Také jeho úhlavní nepřítel velevepř Leonard je zpátky na scéně. A nesmí chybět ani zbytek partičky Angry Birds – potrhlý Žluťas, který do nového týmu přivádí jako posilu svou sestru Stříbrnku, a Bombas s kamarádem orlem Vazounem. Proč se vůbec tento dream-team dává dohromady? Doposud měli ptáci i prasata za to, že svět patří jen jim a oni si spokojeně žijí na svých dvou ostrovech. Občas na sebe sice shodí nálož krabů, to aby se nezapomnělo na dřívější rivalitu, ale jinak je na obou ostrovech celkem klid. Ruďák si užívá postavení celebrity a Leonard se dál považuje za poloboha. Vše jen do chvíle, kdy k Prasečímu ostrovu dopadne obří ledová koule.

Vtipný animák Angry Birds ve filmu 2 není jen pro děti, ale tentokrát si v něm najdou své i rodiče

Leonard brzy objeví další, zcela nový ostrov, na kterém sice žijí také opeřenci, ale nejsou to roztomilí Angry Birds, nýbrž pořádně naštvané slepice. A těm jejich místo k žití nestačí a touží po území našich dvou dobře známých „kmenů“. Leonard tedy přichází za Ruďákem, aby uzavřeli definitivní příměří a vyrazili do boje proti společnému nepříteli.

Bondovka plná opeřenců

I když patří Angry Birds do filmové kategorie dětských snímků, dvojka je napsaná a natočená tak, aby zaujala i odrostlejší potomky a mnohdy i rodiče. Záchranný tým složený z Angry Birds a prasat přirozeně žádnou hrůzu nebudí. Všichni se tváří jako největší drsňáci, ale absolutně netuší, do čeho vlastně jdou. Tentokrát se docela spoléhají na ty nejlepší a nejúžasnější technické vychytávky, které by jim záviděli i ti nejslavnější tajní agenti s povolením zabíjet. Je to tak, filmoví fanoušci jistě poznají narážky a reference nejen na Jamese Bonda (těch je asi nejvíc), ale třeba také na Mission: Impossible, nebo dokonce na Velký útěk. Samozřejmě že v podání animovaných opeřených nebo zelených nemehel jde o vtipy, které odhalí spíš rodiče než ratolesti. 

Začátek filmu má sice trochu pomalejší nájezd, ale jakmile se dá dohromady hlavní partička, rozjede se slušná akční komedie. Nebudou chybět efektní nástupy na scénu, které pak zhatí kluzký led, nebo souboj v breakdance v podání dvou slepic a samozřejmě spousta soubojů končících nešťastným nakopnutím do citlivých partií. Je jasné, kdo zvítězí a jak film dopadne, Angry Birds totiž mají od začátku do konce jen bavit. A to se ve dvojce povedlo na sto procent.

Vtipný animák Angry Birds ve filmu 2 není jen pro děti, ale tentokrát si v něm najdou své i rodiče. Je to vlastně taková roztomilá parodie na špionážní filmy, jen místo agentů nebo drsňáků jsou hlavními hrdiny kulatí opeřenci a zelená prasata.

Jason Sudeikis

Jason Sudeikis patří k oblíbeným americkým komikům a v Angry Birds namluvil v originálu hlavní postavu Ruďáka. Pravidelně se objevuje v pořadu NBC Saturday Night Live, kde baví diváky jako imitátor. Má za sebou poměrně bohatou seriálovou filmografii. Z celovečerních snímků jste ho mohli vidět v Barvě vítězství (2016), v Millerových na tripu (2013) nebo v Šéfech na zabití (2011). 

Zajímavost

Angry Birds se „zrodili“ před 11 lety jako počítačová hra ve Finsku. Asi málokdo čekal, že se dočkají dvou filmových zpracování, alespoň prozatím.

Koukněte i na

Rango

Animované parodie klasických žánrů bývají dobrou zábavou. Pokud máte rádi westerny, určitě se podívejte na Ranga, chameleona s krizí identity, který se stane jedinou nadějí malého městečka v poušti, v němž místním hrozí, že přijdou o vodu.

LEGO® příběh

Jak nacpat do jednoho filmu co nejvíce známých hrdinů? Stačí si vzít Lego a můžete postavit svět jaký chcete. Animovaná komedie plná Lego postaviček paroduje snad všechno, co parodovat lze, ale velmi vtipně a s nadsázkou. 

Angry Birds ve filmu 2

Film / seriál
Hodnocení FDB 76,7 % Hodnocení redakce
Foto HBO

Režie Thurop Van Orman, John Rice

Scénář Peter Ackerman, Eyal Podell…

Obsazení Jason Sudeikis, Josh Gad, Leslie Jones, Bill Hader, Rachel Bloom, Awkwafina, Sterling K. Brown, Eugenio Derbez, Peter Dinklage…

Délka 97 min.

Rok 2019

HBO středa 6. 5. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC