Film / seriál

Proxima

Francouzské drama Proxima
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Jediná žena ve vesmírné misi musí mít svaly, mozek, a ještě k tomu být dobrou matkou. Tedy alespoň podle filmu Proxima, oslavy to příkladného ženství od francouzské režisérky Alice Winocour.

Filmy o silných a výkonných ženách jsou dnes v módě, což je dobře, a často jsou velice nepovedené, což dobře není. Dobrou zprávou je, že když si takový projekt vezme pod křídlo francouzská režisérka, dá se čekat, že to nezpacká, protože na rozdíl od jejích zaoceánských sousedů nepreferuje agendu před kvalitou. Film s Evou Green v hlavní roli o ženě, která balancuje mezi náročnou kariérou a rodinou, tak působí přirozeně, nenuceně a dá se brát vážně jako nadstandardní umělecké dílo. Snímek o cestě do vesmíru, kde je méně vesmíru a více emocí s tím spojených (a že je jich hodně), je chytrý, napínavý a především kvalitní. Prostě projekt o hledání rovnováhy mezi mozkem a srdcem, jak má být. Nenechte si to ujít, už je to nějaký ten čas, co film prošel kiny a pořád se o něm mluví.

Proxima

Film / seriál
Hodnocení FDB 52,5 %
Foto HBO

Režie Alice Winocour

Obsazení Eva Green, Zélie Boulant, Matt Dillon, Alexei Fateev, Lars Eidinger, Sandra Hüller

Délka 106 min.

Rok 2019

HBO čtvrtek 10. 9. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC