Film / seriál

Osud Číny v tlapkách Kung Fu Pand

Kung Fu Panda 3
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Pandí Kung Fu bojovník Po se už potřetí vrací na televizní obrazovky a zase zachraňuje Čínu (a s ní potažmo celý svět). V jedničce porazil děsivého tygra Tai Lunga, ve dvojce zlotřilého Lorda Šena, ale nyní má před sebou největší výzvu – musí z vesnice těžkopádných pand udělat neohrožené bojovníky a porazit Kaie, zlosyna s nadpřirozenými schopnostmi.

J e to osm let, co jsme poznali pandu Poa. Dospívající Po toužil ovládat bojové umění Kung Fu, místo toho ale pomáhal svému husímu tátovi (pak jsme zjistili, že to samozřejmě byl jen adoptivní otec) v jeho stánku s nudlemi. Náhoda způsobí, že je Po nečekaně označen Mistrem Ugvejem za Dračího bojovníka. Zatímco se pětice stávajících učedníků (takzvaná Zuřivá pětka) spolu s Mistrem Šifu zlobí, moudrý Ugvej věří, že jeho překvapivá volba byla dílem osudu. A nakonec diváci, Pětka i Šifu zjistí, že tomu opravdu tak bylo a v Poovi je toho více, než se na první pohled zdá.

Od té doby se přece jen stalo hodně věcí a Po už dávno není tím nemotorným nemehlem. Naopak – poté, co Mistr Šifu oznámí odchod do důchodu, stává se Po učitelem Zuřivé pětky (Tygřice, Kudlanky, Jeřába, Opičáka a Zmije). Ovšem zjišťuje, že být učitelem Kung Fu zdaleka není taková legrace. Aby toho nebylo málo, objeví se Poův ztracený biologický otec a vše se zamotá ještě víc. Díky němu se ale náš Dračí bojovník dostává do pandího ráje, kde se poprvé setkává se všemi členy své početné rodiny.

Zdánlivou idylku naruší špatné zprávy – padouch Kai, který ovládá magii, se vřítí do pandího údolí a všude, kam vkročí, přináší jen zkázu. Po zjišťuje, že Kai byl kdysi přítelem Mistra Ugveje a že v údolí pand došlo k jejich rozbratření kvůli magické síle Qi. A právě tu musí Po ovládnout, pokud chce Kaie porazit. Sám to ale nedokáže a musí spojit své síly s pandami z údolí, aby jednou pro vždy mocichtivého zloducha přemohli.

Animák z americko-čínské produkce vyniká nejen skvělými postavami a vtípky, ale také hvězdnými jmény v dabingu. Hlavní postavy opět namluvili Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Lucy Liu a Seth Rogen. V těch vedlejších uslyšíte Kate Hudson, Jean-Claudea van Damma nebo Bryana Cranstona. Ani v českém znění ale o nic nepřijdete; na dabingu se podílely také samé hvězdy – Ondřej Brzobohatý, Libor Bouček, Filip Švarc nebo Regina Řandová.

Kdo je kdo

Po / Jack Black

Panda v hlavní roli – miluje jídlo, především knedlíčky a zároveň je také milovníkem Kung Fu. Zatímco v prvním díle teprve zjistil, že je navzdory své těžkopádnosti oním vyvoleným Dračím bojovníkem a dlouho si myslel, že jde jen o jakýsi omyl, nyní už si je svých výjimečných schopností vědom.

Mei Mei / Kate Hudson

Ve vesnici pohodových pand, které by se doslova raději válely, než chodily, Mei Mei vystupuje z řady jako výjimečná, na výsledky orientovaná panda. Jakmile si něco usmyslí, vždy toho dosáhne, ať to stojí cokoliv.

Kai / J. K. Simmons

Kdysi dávno, než byl vykázán na věčnost do říše duchů, hrůzostrašný a mocichtivý bojovník Kai našel způsob, jak ostatním vzít chi. Nyní se Kai vrací na zem, kde jeho touha po moci a pomstě vede k rozhodujícímu souboji s Poem.

Kudlanka / Seth Rogen

Myslíte, že být hmyz a ovládat Kung Fu nejde dohromady? Tak to ještě neznáte Kudlanku. Tento bojovník vyniká svou trpělivostí – však mu také v dětství právě tato vlastnost zachránila život, když několik dnů zůstal bez hnutí poté, co byl unesen krokodýlími bandity.

Tygřice / Angelina Jolie

Tygřice vyrostla v sirotčinci Bao Gu a jen díky Mistru Šifovi objevila své nadání pro Kung Fu. Vždy na sebe byla tvrdá a poctivě trénovala, proto měla za to, že je jasným kandidátem na pozici Dračího bojovníka.
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Kung Fu Panda 3

Film / seriál
Hodnocení FDB 83,7 %
Foto HBO

Režie Jennifer Yuh Nelson

Scénář Jonathan Aibel, Glenn Berger

Délka 94 min.

HBO neděle 26. 2. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC