Film / seriál

Newsroom III.: Každý příběh potřebuje poslední slovo

Newsroom III.
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Parta televizních novinářů, která umí mluvit rychlostí deset bonmotů za sekundu, je zpátky. Naposledy, ale v plném počtu a v plné síle.

Útok na bostonský maraton i Wiki Leaks. Všechny podstatné (z amerického pohledu) události poslední doby můžeme zažit znovu, očima pracovníků velké televizní stanice v New Yorku, kteří připravují News Night. Publicistický pořad moderovaný Willem McAvoyem, velmi chytrým, arogantním a temperamentním veteránem americké žurnalistiky. Na konci minulé sezony sice své produkční Mackenzie po devatenácti dílech neustálého hádání konečně odpustil a požádal ji o ruku. Což ale neznamená, že by přestal na své okolí křičet. Will McAvoy se stal milovanou postavou seriálových fanoušků, jako osoba reprezentující zdravý rozum a zdravou morálku v byznysu, kde ani jedno nemusí mít takovou váhu jako rychlost a peníze. Newsroom se od začátku odvážil tepat do současné americké politiky a mediální scény, ačkoliv jeho televizní stanice je fiktivní. A to větami, které napsal Aaron Sorkin, specialista na duchaplné dialogy, které v sobě v kulometné rychlosti spojí popkulturu, vtip, kritiku a dají se rovnou tisknout na plakát jako citáty. Sorkin je muž, který napsal scénáře k filmům Social Network, Moneyball nebo Soukromá válka pana Wilsona, všechno tragikomedie o tvrdohlavých outsiderech, kteří se nechtěli vzdát a šli hlavou proti zdi. Will McAvoy je další z nich. Aaron Sorkin, hlavní tvůrce Newsroomu, také už stvořil další úspěšný seriál, který nabídl fiktivní, ale poučený pohled do zákulisí, tentokrát politiky v Bílém domě. Západní křídlo vyhrálo 26 cen Emmy a tři Zlaté glóby. Newsroom to za dvě sezony dotáhl „jen“ k jedné Emmy (pro Jeffa Danielse v roli Willa) a čtyřem Emmy nominacím a dvěma nominacím na Zlatý globus, s výjimkou Viceprezident(ky) je ale málokterý dnešní seriál tak současný a tak ukecaný. Jeho třetí a poslední řada bude mít šest dílů.

Newsroom III.

Film / seriál
Hodnocení FDB 77.1 %
Foto HBO

Režie Greg Mottola, Alan Poul

Obsazení Olivia Munn, Adina Porter, Chris Chalk, Margaret Judson, Trieu Tran, Thomas Matthews, John F. Carpenter

Délka 60 min.

HBO pondělí 15. 12. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC