Film / seriál

Hra o trůny

Seriál Hra o trůny
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Nepřátelé se valí na Královo přístaviště z východu i ze západu, z jihu i ze severu. V Sedmi královstvích se chystají války a bitvy, ve kterých půjde o vše. Nikdo neví, co se bude dít.

S eriál již v minulé řadě předběhl děj knih, a tak nikdo mimo tvůrců neví, jakým směrem se bude sedmá série ubírat. A tvůrci nemají s fanoušky žádné slitování. Na konci šesté série nechali všechny na pochybách, jestli John Snow žije, nyní nad ním visí velký otazník ohledně jeho původu. Je skutečně synem sestry Neda Starka Lyanny a Rhaegara Targaryena? Pokud by tomu tak opravdu bylo, co by to znamenalo pro Daenerys Targaryen, která konečně vyplula se svou armádou do Západozemí?

Na co se můžeme těšit?

Sedmá řada populárního seriálu bude mít letos premiéru 17. července a fanoušci všech hlavních postav si přijdou na své. Daenerys konečně doplouvá do Západozemí na Dračí kámen, kde se narodila. Společně s ní dorazí její armáda Neposkvrněných, Dothrakové a samozřejmě i draci. Čeká je obrovská bitva přímo v sídle Lannisterů na Casterlyově skále. Jak na to zareaguje Cersei a Jaime? S Daenerys se do Sedmi království vrací i Tyrion Lannister a Viserys. Na Dračím kameni se objeví i rudá kněžka Melisandra z Ašaje. Tu v minulé sérii vyhnal John Snow z Černého hradu poté, co se dozvěděl, že nechala kvůli svému rituálu upálit malou dceru Stannise Baratheona Shireen.

Arya se konečně dostane na Sever a Meera s Branem dojdou k průchodu skrz Zeď. Znamená to, že se konečně dočkáme setkání rodiny Starků, na které mnozí fanoušci čekají již od první sezóny? A co si pro Starky nachystá Malíček?

Jak bude sedmá série vypadat?

Sedmá série bude mít jen sedm epizod. Každá z nich bude trvat téměř hodinu, závěrečná epizoda pak celkem 81 minut. Jak moc je letošní série očekávána bylo znát ihned po zveřejnění prvního traileru, který za 24 hodin shlédlo celkem 61 milionů lidí.

Stejně tak jako v loňském roce ani letos nebudou mít novináři možnost vidět první epizody ještě před premiérou. Tvůrci se tak snaží zabránit tomu, co se stalo krátce před pátou sérií, kdy na internet unikly první čtyři epizody ještě před oficiální premiérou prvního dílu. Jako v předchozích letech i nyní se natáčela velká spousta záběrů v reálných lokacích, zejména na Islandu, v Belfastu a ve Španělsku. Island bývá využíván k natáčení téměř všech scén, které se odehrávají za Zdí, Španělsko je zas velmi vhodné díky tomu, že se zde nachází tolik odlišně vypadajících lokací.

A jak to bude dál?

Původně všichni očekávali, že se zakončení této ságy v rámci poslední osmé série dočkáme příští rok. Dle aktuálních informací od programového ředitele HBO Caseyho Bloyse to ale vypadá, že si na velké finále budeme muset počkat až do roku 2019. Závěrečná řada bude mít jen šest dílů, což je nejméně ze všech sérií tohoto seriálu, který poprvé spatřil světlo světa v roce 2011.

V souvislosti s blížícím se finále seriálu se začíná čím dál tím více hovořit o možných spin-offech. Zatím není vůbec jasné, jakou budou mít podobu. S největší pravděpodobností však na nich již nebudou pracovat tvůrci seriálu David Benioff ani Dan Weiss. Avšak George R. R. Martin se nechal slyšet, že má v plánu se na všech případných spin-offech nějakým způsobem podílet.

Hra o trůny / 7. série

Film / seriál
Foto HBO

Režie Jeremy Podeswa, Daniel Sackheim, Jack Bender…

Scénář David Benioff, D. B. Weiss, Dave Hill, Bryan Cogman…

Obsazení Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Kit Harington…

Délka 7× 50–81 min.

HBO pondělí 17. 7. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC