Film / seriál

Denzel Washington na stopě sériového vraha žen

Střípky – americký kriminální thriller
Skylink Live TV

Sledujte na HBO2 na skylink Live TV Sledovat

Pokud jste milovníky dobrých krimi thrillerů, zkuste Střípky, v nichž herec Denzel Washington hledá sériového vraha mladých žen.

Washingtonův detektiv Joe „Deke“ Deacon býval esem policejního sboru v Los Angeles. Nyní se musí spokojit s místem zástupce šerifa v nedalekém městečku Kern County. K vyšetřování zapeklitého případu sériových vražd v městě andělů se připlete náhodou při rutinní služební cestě za sběrem důkazů zcela jiného případu. Setkání s mladým ambiciózním vyšetřovatelem Jimem Baxterem (Rami Malek) jej poněkud zdrží. Přestože sympatie na první dobrou nejsou zrovna vřelé, úcta mladíka k legendě vyústí v nabídku spolupráce. Navíc bylo nalezeno tělo další ženy. Okolnosti ukazují na to, že i tato smrt může být připsána na účet pachateli, který už nějaký čas rozsévá strach po celém městě.

Hra koček s myší nebo myši s kočkami

Je to právě Deaconova zkušenost a intuice, která dovede policisty k podezřelému (Jared Leto). Jenže vědět, kdo je vrah nestačí. Je potřeba vraždy dokázat. A v tuto chvíli začíná hon koček s myší, který je plný zvratů a překvapení. Souběžně odhalované střípky z Deaconovy minulosti postupně skládají mozaiku jeho příběhu i dávného selhání, které vyústilo v odchod z Los Angeles.

Jde o ty maličkosti, Jimmy. Ty maličkosti, co tě ničí. Ty maličkosti, díky kterým tě pak chytí.
Co mohou Střípky v záplavě kriminálek nabídnout? Především žádnou prvoplánovou akční podívanou, ale chytře vystavěný příběh s ponurou atmosférou, který připomene legendu žánru Sedm s Bradem Pittem a Morganem Freemanem. A také sérii závěrečných rozuzlení, které by čekal málokdo.

Když se sejde parta kluků, která to umí

K dalším kladům Střípků je nutné přičíst na první pohled nesourodou dvojici detektivů ve výborných hereckých výkonech Denzela Washingtona a Ramiho Maleka. Washington i v sedmašedesáti patří mezi hollywoodské stálice. Úspěch zaznamenal s oběma díly Equalizeru o samozvaném ochránci pouličního práva a kladný ohlas vzbudila i jeho účast v projektu režiséra a scenáristy Joela Coena The Tragedy of Macbeth parafrázujícím Shakespearovu klasiku.

A v kurzu je i Rami Malek, který na sebe výrazněji upoutal pozornost rolí labilního hackera v seriálu Mr. Robot, aby svůj status vycházející herecké hvězdy definitivně stvrdil v životopisném snímku Bohemian Rhapsody strhujícím výkonem, jakým ztvárnil legendárního zpěváka skupiny Queen Freddieho Mercuryho. Naposledy jsme ho mohli vidět v roli hlavního záporáka v poslední bondovce Není čas zemřít.

K zajímavé dvojici v hlavních rolích se navíc přidává i zvučné jméno režiséra Johna Leeho Hancocka. Mezi jeho nejzdařilejší snímky patří Dokonalý svět, v němž Kevin Costner coby prchající vězeň naváže nezvyklé přátelství s malých chlapcem, který je zároveň jeho rukojmím. Opomenout nelze ani film Zrození šampióna, který zpracovává hluboce dojemný, přesto však pravdivý životní příběh bývalého hvězdného hráče amerického fotbalu Michaela Ohera. 

Denzel Washington 

Doma má dva Oscary – prvního získal za vedlejší roli v historickém dramatu Sláva z Americké občanské války, druhého za roli hlavní v thrilleru Training Day. Mezi jeho největší filmové počiny patří i Případ Pelikán, thriller o pozadí záhadných vražd s Julií Roberts, drama Philadelphia, v němž si zahrál právníka Tom Hanks, nebo Hurikán v ringu, kde exceloval jako z vraždy obviněný kandidát na šampiona v boxu.

Střípky

Film / seriál
Hodnocení FDB 57,6 % Hodnocení redakce
Foto HBO, Profimedia.cz

Režie John Lee Hancock

Scénář John Lee Hancock

Obsazení Denzel Washington, Jared Leto, Rami Malek, Sofia Vassilieva, Chris Bauer, Terry Kinney, Jason James Richter

Délka 123 min.

Rok 2021

HBO2 neděle 13. 2. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC