Film / seriál

Creed – Italský hřebec znovu v ringu

Michael B. Jordan a Sylvester Stallone v ringu
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Rocky Balboa už box dávno pověsil na hřebík a raději se věnuje své restauraci. Když za ním ale přijde syn jeho zesnulého rivala a později přítele Apolla Creeda a chce, aby ho trénoval, nedokáže říci ne…

Creed je v pořadí sedmý snímek ze série o talentovaném boxerovi s italskou krví. Ovšem tentokrát je to poprvé, kdy se nebude rvát v ringu on sám. Jeho svěřencem se stane Adonis Johnson, syn světového šampiona v těžké váze Apolla Creeda. Mladík svého otce nikdy nepoznal, ale Rockymu stačí jeden pohled, aby v něm rozpoznal talent a touhu vítězit. Schéma filmu odkazuje na předchozí snímky – s novou výzvou přichází nejdřív pochyby, pak odhodlání a nakonec začíná tvrdý trénink završený finálním zápasem. V tomhle případě musí bojovat Rocky i Adonis a jedině společnými silami mohou dosáhnout vítězství nad mnohem nebezpečnějším soupeřem.
Podobně jako předposlední díl Rocky Balboa z roku 2006 i Creed je hodně posmutnělý a melancholický. Rockyho žena Adrian, milovaný trenér Mickey i Apollo jsou mrtví a on sám se potýká se zdravotními problémy. Jeho švagr a nejlepší kamarád Paulie už je taky proplešatělý a smířený s tím, že ho v životě moc nečeká. Naštěstí jsou tyto smutné momenty vykompenzovány relativní bezstarostností mládí – Adonisovi se daří nejen v ringu, ale i v čerstvém vztahu se zpěvačkou Biancou.
Asi ani není třeba zmiňovat, že Rockyho hraje Sylvester Stallone. Kdo by myslel, že tento herec patří do starého železa, pěkně by se mýlil. Čerstvý sedmdesátník získal za roli v Creedovi Zlatý Glóbus a nominaci na Oscara a na příští rok chystá dokonce pět filmů. V roce 2019 by navíc měl přijít do kin pátý díl Ramba s podtitulem Poslední krev. Boxerova svěřence, Adonise „Donnieho“ Johnsona ztvárnil Michael B. Jordan, kterého si možná pamatujete z Fantastické čtyřky. V jinak mužském obsazení vyniká ještě Tessa Thompson (Selma) jako Donnieho přítelkyně Bianca.

Ikonický Sylvester

Sly je prostě pojem, a abychom vám připomněli proč, sestavili jsme výčet jeho kultovních rolí.

Rocky Balboa

Poprvé se italský hřebec postavil do ringu v roce 1977, kdy byl vybrán do exhibice s šampionem Apollem Creedem. Vedl si natolik dobře, že následovalo šest dalších pokračování, kde knokautoval postupně přicházející vyzyvatele. Prvního Rockyho si Stallone sám napsal a za scénář byl nominován na Oscara stejně jako za hlavní roli.

John Rambo

Sly je podepsaný i pod scénáři všech čtyř filmů z let 1982–2008. A jak už víte, připravuje i pětku. V ní se ujme režie, scénáře a samozřejmě hlavní role. John Rambo je ostrý voják americké armády, se kterým si není radno zahrávat, protože se v něm mohou probudit traumata z války ve Vietnamu. V každém díle umře pěkný zástup nepřátel, ovšem Ramba jen tak něco neskolí.

Ray Tango

Ve snímku Tango a Cash ztvárnil Sylvester hlavní roli vždy elegantního policisty. Jeho umolousaného kolegu Gabea Cashe si zahrál Kurt Russell. Oba vyšetřovatelé se navzájem nesnáší, ale když na ně šéf losangelského podsvětí ušije boudu, nezbývá jim než se spojit a spolupracovat. Ray Tango byl dalším kliďasem, který levou zadní zlikviduje protivníky a ještě u toho utrousí několik vtipných hlášek.

Barney Ross

Termínem Expendables (Postradatelní) jsou označováni muži, kteří mají být obětováni ve prospěch vojenské operace. Barney Ross je hlavním vůdcem a stratégem party ostrých žoldáků. Když jsou vysláni na misi a něco tam nehraje, je jim jasné, že je jejich velitelé odepsali jako postradatelné. Jenže oni to rozhodně nehodlají nechat jen tak… Stallone si napsal další roli na tělo a byl z toho kasovní trhák. Příští rok by měl do kin přijít čtvrtý díl.
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Creed

Film / seriál
Hodnocení FDB 82 %
Foto HBO

Režie Ryan Coogler

Scénář Ryan Coogler, Aaron Covington

Obsazení Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Ritchie Coster, Graham McTavish, Wood Harris

Délka 133 min.

HBO neděle 2. 10. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC