Film / seriál

Angelina Jolie v sevření ohně a dvou zabijáků

Kdo mi jde po krku – americký akční thriller
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Když se spojí dobrá knižní předloha, skvělý režisér a parta hvězdných herců, není těžké zažehnout jiskru diváckého zájmu.

Renomovaný režisér Taylor Sheridan má za sebou takové divácké pecky jako Sicario: Nájemný vrah nebo uhrančivé krimi-drama Wind River. Tentokrát přichází s přímočarým a nutno dodat že pěkně žhavým akčním thrillerem, do jehož hlavní role obsadil krásnou Angelinu Jolie.

Dva příběhy v jednom

Film zpočátku vypráví dva paralelní příběhy. První sleduje útěk forenzního účetního Owena před dvojicí nájemných zabijáků, kteří se jej, jako svědka obřího finančního podvodu, snaží zlikvidovat. Zoufalý Owen hledá úkryt pro sebe a svého malého syna Connora u příbuzných v odlehlých montanských lesích. A právě tady pracuje u místního hasičského sboru Hannah (Angelina Jolie), která utápí své trauma z profesního selhání v alkoholu a sebevražedných eskapádách. V důsledku jejího špatného rozhodnutí totiž při posledním lesním požáru zemřeli tři chlapci. 

Nesnáším tohle místo.
Ono tebe taky.

Když Hannah v lese narazí na bloudícího a zraněného Connora, který na rozdíl od otce přežil atak zabijáků, rozhodne se dostat chlapce do bezpečí za každou cenu a snad tak, alespoň částečně, vykoupit svou domnělou vinu. V patách jsou jim však nelítostní vrazi, kteří se nezastaví před ničím. Cestu navíc komplikuje mohutný lesní požár. Ten tvoří nejen děsivou kulisu většiny scén, ale lze jej číst také jako symbol neovladatelné destrukce, která postupně pohlcuje vše, čeho se dotkne, ať už jsou to stromy, domy, nebo lidské duše.

Vše kolem filmu

Předlohou filmu byl stejnojmenný román z pera populárního amerického spisovatele Michaela Koryty. Taylor Sheridan dokázal zúročit beze zbytku nejen napínavý děj románu, ale přenesl na plátno i působivou atmosféru nespoutané přírody amerického středozemí. Co na tom, že Montanu si ve skutečnosti ve filmu zahrálo Nové Mexiko! Možná to byl jediný způsob, jak přesvědčit k natáčení takovou paletu hvězd jako jsou Jon Bernthal, Nicholas Hoult, Aidan Gillen či Tyler Perry. Ostatně když se Sheridan vytasil před šéfy studia s požadavkem na obsazení hlavní role Angelinou Jolie, odpověď zněla jasně: „Tak tu nikdy nedostaneš!“ Jak vidno, dostal. 

Angelina Jolie

Je dcerou herce Jona Voighta a herečky Marcheline Bertrandové. Před kamerou se objevila už v pěti letech ve filmu Lookin‘ to Get Out, v němž si zahrál i její otec. Vztah s ním ale měla později velmi problematický. Rozpadlo se i její vlastní manželství s Bradem Pittem, s nímž se seznámila při natáčení Mr. & Mrs. Smith. Mezi její nejznámější filmy patří: Výměna, Wanted nebo Lara Croft – Tomb Raider.

Kdo mi jde po krku

Film / seriál
Hodnocení FDB 59,3 % Hodnocení redakce
Foto HBO, Profimedia.cz

Režie Taylor Sheridan

Scénář Taylor Sheridan, Michael Koryta…

Obsazení Angelina Jolie, Nicholas Hoult, Jon Bernthal, Aidan Gillen, Jake Weber, Tyler Perry, James Jordan

Rok 2021

HBO neděle 27. 2. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC