Dokument

Rybolov jen pro silné nátury

Rybáři – Kovbojové chladných vod

Pokud si představujete rybáře jako otylé chlapíky, kteří sedí na břehu řeky a čekají, kdy se jim rozkmitá splávek, budete se pořádně divit. Rybáři, které budete moci sledovat při práci, jsou všechno, jen ne nudní „páprdové“.

Rybolov v nejchladnějších a nejrozbouřenějších mořích světa si žádá pořádně drsnou posádku. Na obrazovky se proto vrací Paul, Richard a Conway, kteří se vydávají na moře za nejistým úlovkem, aby překonávali nejen sami sebe, ale často i samotnou matku přírodu. Každou sezonu svádí tvrdý souboj s počasím, ledovou vodou i technikou, aby si nejen vydělali, ale také se pochlubili pořádným úlovkem. Jak se přesvědčíte, kovbojové nežijí jen v Texasu.

K pobřeží Newfoundlandu dorazila nejtužší zima za uplynulých 30 let, ovšem naše kovboje to rozhodně nezastaví, i přesto se vydávají do rozbouřených vod. Vůbec jim nevadí, že velké kusy ledu se rozkládají na více než 450 kilometrech všemi směry od pobřeží Newfoundlandu. Pánové chtějí být na moři první, aby ukořistili ty nejlepší ryby. Prodloužená zima totiž znamená pozdější začátek lovné sezony a kratší dobu pro naplnění kvót, které si rybáři dali.

Chvílemi vám bude stydnout krev v žilách, když uvidíte, co všechno musí tihle drsní chlápci překonávat. Rozbouřený ledový oceán není prostě pro každého. Naše oblíbená trojka ale obrátí v humor prakticky cokoli, a tak neztrácí dobrou náladu, ani když jí jde o krk, nebo když se sítě rybami zrovna moc neplní. Kovbojové chladných vod totiž přesně ví, co dělají a svou práci milují. Krom nahlédnutí do zákulisí této drsné profese na vás čekají záběry na první pohled nehostinné, ale rozhodně krásné přírody Newfoundlandu. Zkrátka, Kovbojové jsou prvotřídní napínavý seriál.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Kovbojové chladných vod

Dokument
Foto Viasat Explore
Viasat Explore sobota 21. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC