Dokument

Drony

Dron

Nadšenci do moderních technologií by měli zpozornět, na televizní obrazovky se totiž chystá dokumentární seriál, který vám přiblíží svět bezpilotních letounů.

Tato šikovná „letadýlka“ jsou stále populárnější a využívanější k nejrůznějším účelům. Už dávno neplatí, že drony vlastní jen armáda a slouží ke sledování, focení či napadání nepřátelských území.

První dron byl sestaven už v roce 1916, ale od té doby technika pokročila, zvláště od devadesátých let, kdy začala dostávat opravdu miniaturní rozměry. A tak dnes existuje kategorie civilních a komerčních „bezpilotů“, které si může pořídit, nebo zapůjčit prakticky každý. I když to není úplně nejlevnější špás, ceny těchto hi-tech vychytávek se pohybují v řádech tisíců, vše závisí na jejich vybavení.

V seriálu Drony kam se podíváš nakouknete do rodinné firmy Pigeon Vision, která pronajímá své drony a umožňuje zákazníkům pořizovat si jedinečné záběry. K jejich klientům patří i slavné osobnosti a vy spolu s nimi navštívíte neuvěřitelná a nádherná místa. Krom toho uvidíte ty nejmodernější technologie.

Každá z epizod je vlastně příběhem jedné zakázky – klienti přicházejí mnohdy s velmi náročnými představami, a tak jim musí trochu excentrický, ale nadšený tým techniků občas sestavit zcela nový dron tzv. na míru (někdo chce, aby byl dron vodotěsný, jiný se musí dostat co nejblíže skalní stěny), aby mohli pořídit nejdokonalejší záběry. Seriál je výjimečný v tom, že kombinuje techniku a cestování, proto bude bavit široký okruh diváků.

Všechny epizody se odehrávají na zajímavých a atraktivních místech, takže se bude opravdu na co dívat. Koukněte se na svět z nové perspektivy!

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Drony kam se podíváš

Dokument
Foto Fotolia
Viasat Explore pátek 11. 11. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC