Dokument

Dokument Mocné řeky

Dokumentární seriál Mocné řeky

Být rybářem neznamená jen poklidně sedět u rybníka a hledět na nehybnou hladinu. Často je to spíše adrenalinový sport, u kterého zjistíte také mnohé o dění v přírodě.

Jedním z důležitých ukazatelů čistoty životního prostředí jsou řeky a jejich obyvatelé. Určitě jste již slyšeli, že když jsou v řece raci, je voda v ní opravdu čistá. Ale nejen raci jsou jakýmisi říčními barometry, ale také mnohé další druhy ryb. Dokumentární cyklus se zaměřuje právě na tuto problematiku.

Ve spolupráci s výzkumníkem, vědcem a extrémním rybářem Jeremym Wadem můžete vyrazit za rybářským dobrodružstvím. Jeremy patří k předním světovým osobnostem v oboru a už mnoho let sleduje dění v řekách po celém světě. Velmi dobře si tak, bohužel, uvědomuje, jak se za posledních 40 let říční svět proměnil. Především vyhynulo velké množství říčních predátorů. A svět, v němž zcela zmizí „říční monstra“ Jeremyho vážně děsí. 

Proto se Jeremy rozhodl stát takovým investigativním rybářem, který bude zkoumat šest nejvýznamnějších řek světa a mapovat život v nich. Dokumentární seriál Mocné řeky vám odhalí mnohé z extrémního rybaření, ale také bude vypovídat dost nejen o stavu řek po celém světě, ale také o stavu životního prostředí v současnosti. To vše samozřejmě v úžasných přírodních kulisách a za účasti předních říčních „rybích hvězd“. 

Mocné řeky

Dokument
Foto Viasat Explore
Viasat Explore sobota 15. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC