Dokument

Australské mega metro

Australské mega metro – dokumentární seriál

Víte, kolik let uplynulo od otevření první linky pražského metra? V Praze už jde o samozřejmou součást veřejné dopravy, ale někde je to horká novinka.

Asi před rokem byla v australském Sydney otevřena první trasa metra v délce 36 kilometrů s 13 stanicemi a depem, která je plně automatická. Velkoměsta se bez rozmanité infrastruktury neobejdou, a i když Sydney má kvalitní městskou i příměstskou železniční síť, metro představovalo její ideální doplnění, ale také obrovskou výzvu pro všechny, kdo se na projektu podíleli.

V dokumentární sérii Australské mega metro budete moci sledovat, jak během pěti let postupně vznikala první trasa. Technologie jsou dnes samozřejmě mnohem dál, než tomu bylo před padesáti lety u nás, ale i tak je hloubení metra pořád docela dobrodružné. Uvidíte, s jakými komplikacemi se museli v Sydney vyrovnávat, nebo naopak jaké „zlepšováky“ při stavbě používali. Uvidíte gigantické stroje přímo v akci. Seznámíte se s těmi nejmodernějšími technologiemi a při tom všem budete poznávat různá zákoutí Sydney.

Nejen z technického hlediska velmi zajímavý dokumentární cyklus vám umožní být při všem důležitém. Metro v Sydney sice nemá takovou atmosféru jako třeba pařížské, ale když tam náhodou zavítáte, určitě na tuto megastavbu nezapomeňte. 

Australské mega metro

Dokument
Foto Viasat Explore
Viasat Explore středa 21. 10. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Mini, Multi, Premium a Smart

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC