Film / seriál

Mistři v prchání jsou Konečně doma

Ó a Tip pod hvězdnou oblohou
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Z dílny mistrů animáků jako Jak vycvičit draka nebo Croodsovi vyšel tento mimořádně povedený snímek o popleteném mimozemšťanovi a jeho lidské kamarádce.

Podivuhodná rasa Bůvů hrdá na své mistrovské schopnosti evakuace, plížení a braní roha celoživotně putuje, respektive kontinuálně zdrhá širým vesmírem pod vedením svého (ne)ohroženého vůdce, kapitána Smeka. Za prozatím poslední útočiště před nepřátelskými Gorgy byla vybrána Země, nejmodřejší planeta Mléčné dráhy („Gorgové jsou alergičtí na mléko“), tedy nejlepší planeta ke schovávání, kde je dle kapitána Smeka nikdy nenajdou.  
Barevní Bůvové se vydají na další dobrodružný útěk a s rutinní precizností se infiltrují mezi lidstvo na Zemi. Zde jako první počin vypnou gravitaci a všechno nepotřebné (včetně lidí) vysají svými vesmírnými vysavači a přemístí do Austrálie již připravené pro nové obyvatele.
Ano, asi takhle začíná jedna z nejkouzelnějších animovaných komedií z poslední doby Konečně doma (v originále Home), kterou svými hlasy obohatily v původním znění hvězdy jako Rihanna, Jennifer Lopez, Steve Martin či Jim Parsons, známý českému publiku zejména díky roli Sheldona Coopera z The Big Bang Theory. 

Jmenuje se Ó a nemá žádné kámoše

Právě on propůjčil svůj hlas hlavnímu hrdinovi jménem Ó. Jeho dobrácká, avšak trochu nešikovná a až příliš nadšená a upovídaná nátura je paradoxně příčinou jeho osamělosti, protože Bůvové jsou z principu spíše zdrženliví, rezervovaní a neustále připraveni na koordinovaný útěk. Když se pak fialový Ó rozhodně uspořádat ve svém novém pozemském domově kolaudačku a na svou párty pozve omylem (Send To All) celý vesmír včetně Gorgů, což znamená ohrožení nejvyššího stupně (na které nezabírá ani antistresová dečka – tedy bublinková fólie), je za trest zatčen.
Ó se však jen tak nedá a rozhodne se, jak jinak, pro útěk, při kterém narazí na dívenku Tip, která ztratila maminku právě při chaosu v gravitační mele. Samotné se jí podařilo se bůovským vysavačům vyhnout. Přes počáteční nevraživost se rázná Tip s družným Óem skamarádí a společně se vydají na misi se dvěma úkoly: Zastavit emailovou intergalaktickou pozvánku dřív, než doputuje ke Gorgům a najít maminku Tip Lucy Tucci. 
Pravé dobrodružství tedy může začít a s ním i vzájemné poznávání odlišných povah obou aktérů. Na své cestě Ó zjistí, že útěk není vždy řešením a naopak odvážná Tip najde kamaráda, na kterého se může víceméně spolehnout. Překvapivé rozuzlení, že ani Gorgové nejsou tím, čím se zdají být, je pak už jen dojemnou třešničkou na fialovém dortu.
Verdikt: Roztomilá animovaná komedie „áčkové“ úrovně, která pobaví jak děti, tak jejich rodiče. 
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Konečně doma

Film / seriál
Hodnocení FDB 80,2 %
Foto HBO

Režie Tim Johnson

Délka 92 min.

HBO čtvrtek 3. 3. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC