Film / seriál

Hra o trůny V.: Pátá řada seriálu Hra o trůny se blíží…

Hra o trůny V.
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Po roce půstu se vrací Hra o trůny, nejúspěšnější fantasy seriál posledních let. A nejen fantasy. Což vedlo HBO k tomu, aby nové epizody ukázala celému světu naráz!

Výpravný fantasy seriál natočený podle bestsellerové románové řady George R. R. Martina má rozpočet jako filmy. Z představitelů králů a královen, rytířů a zrádců, lhářů a poctivců bojujících o moc, případně lásku, čest a přežití, se staly hvězdy. Nepokoje v mytické zemi připomínající pozemský středověk, kde léta trvají dekády a zimy se mohou protáhnout na celý lidský život, stále zuří, a aspoň do roku 2017 ještě zuřit budou. I ti, kteří ještě neví, kolik je v Západozemí království a co se skrývá za velkou zdí na severu, tedy mají dost času zapojit se do celosvětové mánie a být v obraze. 
 
Ti, kteří naopak umí vyjmenovat všechny členy Lannisterů, včetně vzdálených bratranců, a i bez Google odrecitují hesla Tyrellů a Arrynů, nemusí na nové epizody čekat ani o minutu déle než v USA. Páté kolo Hry totiž může sledovat celý svět naráz! HBO pochopilo, že nejzapálenější fanoušci chtějí každý díl vidět co nejdříve, než jim někdo prozradí, kdo v něm umřel. Proto očekávanou pátou řadu odvysílá ve více než 170 zemích světa současně s americkou premiérou. 
 
Doslova. Každá epizoda se začne promítat už ve tři hodiny ráno středoevropského času, vždy z neděle na pondělí, od 12. dubna. Premiérové díly budou vždy uvedeny v originálním znění s plnohodnotnými českými titulky. Od šesté hodiny ranní najdete epizodu na HBO GO a v osm večer pak poběží znovu na HBO. Dabovaných verzí se zájemci z pochopitelných důvodů dočkají na HBO i HBO GO s mírným zpožděním.
 

O čem to celé zhruba je 

Po nešťastné smrti krále Roberta Baratheona propukla v Západozemí v podstatě občanská válka. Železný trůn je v držení bohaté rodiny Lannisterů. Ale protože část lidí ví, že Robertovy děti nejsou ve skutečnosti Baratheoni, ale produkt incestního vztahu mezi královnou Cersei a jejím bratrem, podporují jiného následníka, Robertova sourozence Stannise. Na trůn si dělá nároky i Daenerys, poslední potomek z rodu Targaryenů, který Robert před lety o moc násilně připravil. Zatímco ta na druhém konci světa shromažďuje armádu a krotí své draky, na severu bráněném jen muži z Noční hlídky, ohrožují Západozemí nezkrotní Divocí a podivní, děsiví Bílí chodci, kterým je úplně jedno, kdo sedí na Železném trůnu…
 

Co prozradil trailer o páté sérii 

Margaery se na druhý pokus stane královnou. Jon Sníh se bude snažit spojit s Divokými. Brutální smrt prince Oberyna začnou mstít jeho nemanželské dcery. Daenerys opět vypustí své draky a znovu se vyspí s Daariem. Bron vezme zase do ruky meč. Tyrion uvidí na vlastní oči draka. Bude se hodně bojovat.

Hra o trůny V.

Film / seriál
Hodnocení FDB 90.7 %
Foto HBO

Režie Brian Kirk, Daniel Minahan, Timothy Van Patten

Obsazení Sean Bean, Mark Addy, Nikolaj Coster-Waldau, Michelle Fairley, Lena Headey, Emilia Clarke, Iain Glen

Délka 60 min.

HBO neděle 12. 4. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC