Film / seriál

Američan, Rus a Němka zachraňují svět

Agenti se zbraní
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Zuří studená válka a Amerika je s Ruskem na kordy. Ovšem když jde o záchranu světa, musí spory stranou. Dva agenti z obou velmocí spojí své síly a začíná boj s časem.

Akční komedie nás zavede do první poloviny šedesátých let, kdy mezi Amerikou a Sovětským svazem panuje rivalita a obě země bojují o status velmoci číslo jedna. Agent CIA Solo na příkaz svých nadřízených musí spolupracovat s ruským agentem KGB Kuryakinem a společně mají zastavit zločineckou organizaci, která chce destabilizovat rovnováhu ve světě šířením jaderných zbraní. Nesourodá dvojice má jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, jenž měl v oblasti jaderné fyziky neobyčejné znalosti. Jejich úkolem je dívku jménem Gaby dostat z východního Německa a s její pomocí najít zločince dřív, než bude pozdě.

Režie se ujal Guy Ritchie, jehož gangsterky RocknRolla, Podfu(c)k a Sbal prachy a vypadni se staly kultovními. Dokáže totiž ukočírovat složité zápletky, rychlé dialogy a černý humor tak jako málokdo. V U.N.C.L.E. k tomu přidává skvělou retro atmosféru, kostýmy a originální soundtrack – nabité pecky v tarantinovském stylu skvěle dotváří pohodovou atmosféru snímku. 

Amerického agenta Sola si zahrál Henry Cavill (Batman vs. Superman) a Rusa zas charismatický Armie Hammer (J. Edgar). Kdo ale ve filmu skutečně vyniká, je Alicia Vikander v roli Gaby. Tuhle talentovanou a nesmírně půvabnou herečku původem ze Švédska jste určitě viděli v Dánské dívce (která jí vynesla Oscara za vedlejší ženskou roli) nebo v Ex Machina. V současnosti je k vidění v kinech v thrilleru Jason Bourne. Alicia prozradila, že byla zprvu nervózní, když po ní Ritchie chtěl, aby dala Hammerovi facku, jež nebyla ve scénáři. „Armie se při první zkoušce pěkně leknul. Naostro jsme točili až za měsíc a chudák se musel celou dobu psychicky připravovat na druhé kolo,“ směje se už dnes herečka. Navzdory tomu si ale představitel Kuryakina práci s britským režisérem pochvaluje: „Každá scéna má určitý šmrnc, jaký umí udělat jenom Guy Ritchie,“ nechal se slyšet. V dalších rolích se můžete těšit i na Hugha Granta a dokonce Davida Beckhama.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Krycí jméno U.N.C.L.E.

Film / seriál
Hodnocení FDB 76,8 %
Foto HBO

Režie Guy Ritchie

Scénář Scott Z. Burns, David Campbell Wilson

Obsazení Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Luca Calvani, Sylvester Groth, Hugh Grant

Délka 116 min.

HBO středa 14. 9. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC