Sport

Czech Masters ulovilo golfového rebela

D+D REAL Czech Masters – pořad o sportu

Každý srpen hostí Česko jednu z největších sportovních událostí, které se tu pravidelně konají. Možná bude pro někoho překvapením, že je to golfový turnaj série DP World Tour, která patří pod organizaci European Tour a hraje se na všech kontinentech. Nedaleko Prahy ve Vysokém Újezdu v golfovém resortu Albatross se uskuteční poosmé D+D REAL Czech Masters. Letos dorazí mimo jiné legendární Angličan Ian Poulter.

Jestli má golf nějaké ikony, které přesahují hranice sportu, pak je to určitě Ian Poulter. V 46 letech má za sebou přes 20 sezón na světových turnajích, za tu dobu jich spoustu vyhrál, ale zapsal se také jako rebel. Jeho výstřední oblečení s typickými kostkovanými kalhotami, v mládí divoké účesy, hádky s diváky a vyhraněné názory z něj udělaly globální hvězdu. Jen na Twitteru ho sleduje skoro 2,5 milionu fanoušků. Otec čtyř dětí má velmi drahého koníčka. Je sběratelem vozů Ferrari. Vlastní jich šest a nejcennějším z nich je 1962 California Spider. Jen tohle auto má hodnotu 11 milionů dolarů.

Dostává pozvánky na akce královské rodiny, je oblíbeným hostem britských televizních show. Aby se nezapomnělo, co dokázal v golfu, je neodmyslitelně spojený s výhrami Evropy v Ryder Cupu, v individuálních turnajích ovládl například světovou jamkovku nebo vyhrál turnaj mistrů. 

„O jeho účast jsme bojovali čtyři roky. Neměl žádné speciální požadavky a naopak potvrdil, že se zúčastní i všech doprovodných akcí. Jeho účast je atraktivní i pro televizní společnosti z celého světa,“ říká za promotérskou společnost RELMOST výkonný ředitel Pavel Poulíček.

D+D REAL Czech Masters není samozřejmě jen o Poulterovi. Do turnaje vstoupí 156 golfistů, po dvou kolech to je v pátek, následuje tzv. cut a v turnaji zůstanou do neděle hráči do 65. místa. Golf Channel odvysílá během čtyř dnů 19,5 hodiny přímých přenosů. Komentovat je bude Petr Janouch. Zároveň vyroste na Albatrossu TV studio, kam si bude zvát hosty Petr Uhlík.   

Mezi hráči bude také minimálně 10 českých reprezentantů. Ve speciální pozici je Filip Mrůzek, který obhajuje loňské 12. místo, což je historicky nejlepší české umístění v rámci série od roku 1974.  

2 výhry

Nejúspěšnějším hráčem turnaje je Thomas Pieters (BE)

D+D REAL Czech Masters

Sport
Foto Profimedia.cz
Golf Channel čtvrtek 18. 8. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet, Multi a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC