Pro děti

V mobilu to žije

V mobilu to žije
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Napsat dnes textovou zprávu bez nějakého smajlíka je skoro prohřešek. Emotikony vyjadřují naše emoce, ale napadlo vás někdy, jestli mají také své vlastní pocity?

Samozřejmě že ano! Všechny chytré krabičky, bez kterých si dnes neumíme představit život, jako jsou mobilní telefony a tablety, představují malé mikrosvěty, v nichž žijí emotikony neboli emoji. V jednom takovém telefonu ve městě Textopolis bydlí a pracuje smajlík Gene, který má ale drobný problém. Dokonalý emoji má totiž jeden výraz, který dokáže zopakovat, kdykoli na něj klepnete na displeji. Jenže Gene může mít výrazů víc a nikdy se neumí rozhodnout, jaký by měl použít.

Uživatelům aplikací se pak místo usměvavého kulaťoučkého žluťáka objeví ve zprávě šílený smajlík se třemi výrazy dohromady. A to musíte uznat, že je velký problém. Gene se proto vydá na dobrodružnou cestu, aby přišel problému na kloub a neztratil práci i životní poslání – být dokonalý emoji. Hledání správného kódu, který by Gena „napravil“, není nic jednoduchého. Každá aplikace, jíž projde, představuje nový svět – a v tom se může takový malý smajlík lehce ztratit. Proto mu při jeho dobrodružné cestě pomáhá další emoji Hi-5 a proslulá hackerka Jailbreak. Roztomilý animák určitě zaujme nápadem ponořit se do světa moderních technologií – a ten smajlíků umí být opravdu zábavný. Přemýšleli jste třeba už někdy nad tím, jaký má asi život obrázek pro nevábného hnědého „bobka“? Nebojte se žádných vulgarit, Textopolis je především zábavný svět, v němž hlavní hrdina rychle pochopí, že být jiný někdy prostě nevadí a zůstat sám sebou je v životě to hlavní :-).

Emoji ve filmu

Pro děti
Hodnocení FDB 65,2 %
Foto HBO

Režie Tony Leondis

Délka 90 min.

Rok 2017

HBO neděle 13. 5. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC