Pro děti

Univerzita pro příšerky

Univerzita pro příšerky
Skylink Live TV

Sledujte na HBO2 na skylink Live TV Sledovat

Nerozlučná dvojka Mike Wazowski a James Sullivan, hlavní hrdinové filmu Univerzita pro příšerky, patří k těm nejlepším „děsičům“ dětí. Jenže žádný učený ani příšerka z nebe nespadli.

Mike s Jamesem vypadají, jako kdyby spolu pracovali od narození. Potkali se však mnohem později, až na Univerzitě pro příšerky, kam se touží dostat každý, kdo chce ve světě příšerek něco znamenat. Mike o studiu na prestižní škole snil už jako malý prcek. V podstatě svůj život podřídil tomu, aby se sem dostal.

Zato James, který pochází z rodiny slavných příšerek, o studium ani moc nestál, bylo mu totiž jasné, že jméno Sullivan ho na jakoukoli školu dostane tak nějak samo. Kluci si zpočátku vůbec nerozumí, dokonce spolu soutěží a předhání se na předmětech, kdo je lepší. Jsou jako oheň a voda – jeden je malý, snaživý a zatraceně chytrý, druhý je velký, líný a občas maličko natvrdlý – tohle na velké přátelství opravdu nevypadá.

Jenže když chlapcům hrozí vyhazov z univerzity, nezbývá jim, než spojit síly a pokusit se vyhrát soutěž ve strašení. Jak už to tak bývá, nakonec se jim z partičky totálních outsiderů podaří dostat nemožné a vítězství mají na dosah ruky. Jediný háček je v tom, že Mike sice ví o strašení úplně, ale úplně všechno, jenže není dost děsivý. Povede se i jemu udržet na škole?

Spojení studií Pixar a Disney funguje na jedničku, přičemž pokračování Příšerek s.r.o. je toho důkazem. Skvělý animák, který tak trochu paroduje americké bijáky z vysokých (jsou zde univerzitní kluby, nerdi, fotbalový tým), bude svou rozmanitostí a legračními příšerkami bavit nejen malé diváky, ale taky rodiče. Jednoduše film pro společné chvilky třeba za deštivého letního dne…

Univerzita pro příšerky

Pro děti
Hodnocení FDB 79,9 %
Foto HBO

Režie Dan Scanlon

Délka 102 min.

Rok 2013

HBO2 čtvrtek 19. 7. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC