Pro děti

The Big Bang Theory pro teenagery

Hlavní čtveřice herců je vážně vtipná, nezkazí žádnou srandu a sledovat jejich dialogy je fakt pecka.

Američané jsou mistři v natáčení sitcomů a je jedno, jestli vymyslí seriál pro dospělé, nebo pro středoškoláky. Situační komika jim prostě sedí a když obsadí ty správné herce, mají vyhráno.

Na jeden z velmi dobrých sitcomů se pasoval ještě seriálový benjamínek – Průvodce všehoschopného hráče – z produkce Disney Channel. Jak se dá čekat, tak vše se bude odehrávat na nějaké střední škole, kam přijde nováček a postupně si hledá přátele a snaží se zapadnout. Aby děj nebyl moc komplikovaný, hlavnímu hrdinovi sekundují další tři spolužáci, trochu podivný šprt, přihlouplý sportovec a krásná blondýnka. Scenáristé si pohrávají se všemi klišé, které vás k těmto postavám napadnou, a vytváří parádní koktejl vtipů a zábavy.

Oč tedy vlastně běží? Patnáctiletý Conor (Cameron Boyce, kterého můžete znát také ze seriálu Jessie) se živí jako profesionální hráč videoher. Se svým životem je více než spokojený, nemusí totiž chodit do školy a peníze dostává vlastně za zábavu. Jenže na jednom mistrovství si poraní palec, což je pro takového hráče tragédie, a jeho život se převrátí úplně naruby. Musí vylézt ze svého „hráčského doupěte“ a začít chodit do školy. Určitě tušíte, že Conor nezvyklý na rutinu vyučování a s ním spojená pravidla bude vyvádět různé vylomeniny a jeho seznamování se světem obyčejných smrtelníků nebude jednoduché, rozhodně se u toho ale zasmějete.

Svět videoher je dosti specifický a ti, co mu propadnou, žijí tak trochu v jiné realitě. Pro takové lidi se dá použít označení nerd, což je někdo, kdo se specializuje na jednu věc nebo obor a je tak trochu asociální. Nepřipomíná vám to něco? Co takový Sheldon Cooper, teoretický fyzik a jedna z nejzábavnějších sitcomových postav posledních let? Conor sice není tak velký podivín, ale celý seriál v mnohém Teorii velkého třesku připomíná, jen trochu v mladším vydání. Pokud se rádi bavíte odlehčenými, ale vypointovanými vtípky, určitě si tuto televizní novinku oblíbíte.

Hlavní čtveřice herců je vážně vtipná, nezkazí žádnou srandu a sledovat jejich dialogy je fakt pecka.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Průvodce všehoschopného hráče

Pro děti
Foto Disney channel
sobota 14. 1.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC