Hudba a lifestyle

Virtuální vaření

Televizní show Recepty pro radost s Markétou a Honzou

Když se televizní stanice nazve „TV Paprika“, je jasné, že to s vařením myslí vážně. A pan Kvasnička, který stojí v čele jedné z jejich show, to má ve jméně. Jen ta Hrubešová tu jmennou konzistenci kazí.

Protože však existuje potravina s názvem hrubá mouka, budiž Hrubešové odpuštěno. Se zmíněným Kvasničkou právě ona tvoří duo, které vede projekt nazvaný Recepty pro radost s Markétou a Honzou. Markéta Hrubešová je populární moderátorka výše zmíněné televize, měla by tedy umět bavit. Jan Kvasnička je zase muž, který svůj život zasvětil plotně, stal se kuchařem, a proto nemusíme pochybovat, že nás bude učit ten nejpovolanější. Pochopitelně tito dva nejsou v kuchyni sami, ale zvou si k sobě různé hosty, z nichž někteří patří mezi populární osobnosti. Tato show je tedy ideální příležitost zjistit, jak se ta která vaše oblíbená celebrita umí otáčet v kuchyni.

Když se rozhodnete zasvětit pár hodin života mediálnímu produktu, chcete vědět, že děláte dobře. Naštěstí v případě TV Paprika můžete mít jistotu, že jste na správném místě. Jejich televizní program vypadá jako menu v restauraci, nadšení tedy evidentně nechybí. Nadto jsou součástí sítě AMC International, což je firma, která světu přinesla Perníkového tátu, Živé mrtvé nebo Šílence z Manhattanu. Neříkám, že budou scény v kuchyni kdovíjak dramatické, o to tu asi nejde, ale TV Paprika je minimálně zárukou kvalitní televizní produkce.

Muž u plotny

Čím to je, že i přes stereotyp žen patřících do kuchyně, je většina slavných kuchařů mužského pohlaví? Těžko říct. Nejinak tomu je v případě Jana Kvasničky, kreativního šéfkuchaře gastronomické skupiny GARE Restaurants. Dříve působil ve staroměstském Zdenek‘s Oyster Baru, Kampa Parku, Ville Richter a podobných podnicích, kde se vaří hodně dobře. Mimoto má zkušenost z michelinské restaurace, což je prosím pěkně takový červený diplom v oblasti kuchtění. Náš televizní průvodce vařením navíc „nekuchtil“ jen v Čechách, ale i u protinožců v Austrálii. 

Žena před kamerou

Markéta Hrubešová je padesátiletá dáma, manželka fotografa Davida Krause, žena zocelená Pražskou konzervatoří. Svou kariéru začala jako herečka, nicméně během let si vyzkoušela i roli spisovatelky, kameramanky a konečně moderátorky. Herectví se nyní již tolik nevěnuje, vaření ji totiž asi momentálně baví více.

Profesionál vaří

Podobných show je v dnešní nabídce celá plejáda, vaření se totiž stalo nejen povinností, jako kdysi, ale i životním stylem. Instagram či YouTube nabízí přehršel projektů na téma vaření, nicméně ne všechny z nich se mohou pyšnit takovou kulinářskou kapacitou, jakou Kvasnička dozajista je. Informací na internetu je spousta, o jejich kvalitě se však často dá pochybovat. Pokud show tedy zasvětíte dvacet minut pro každou epizodu, máte jistotu, že se budete učit od těch nejlepších.

Vaření v těžkých časech

Díky této show se můžete dozvědět o spoustě zajímavých receptů, na které byste jinde nenarazili. Nadto se ale také jedná o pořad náramně zábavný, podstatně zajímavější, než kdybyste recepty hledali doma v karanténní izolované samotě na internetu. Díky kouzlu televize se můžete přenést do kuchyně Hrubešové a Kvasničky, což je, jak již bylo naznačeno, dobrá společnost, a naučit se vařit jako profesionál. Bez ohledu na to, jestli máte home office, nebo ne, jestli jsou ve vašem městě přísná opatření, nebo můžete vycházet ven bez obav, Recepty pro radost s Markétou a Honzou jsou tu pro vás, aby vás ze všední reality transportovaly do světa, kde všechno krásně vypadá a voní, do světa, kde se nikdy nic nepřipálí.

Recepty pro radost s Markétou a Honzou

Hudba a lifestyle
Hodnocení redakce
Foto TV Paprika

Obsazení Markéta Hrubešová, Jan Kvasnička, hosté…

Délka 20 min.

TV Paprika pondělí 18. 5. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC