Film / seriál

Odvázaný osobní strážce

Zabijákova žena a bodyguard – akční komedie
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Tohle je jízda. Bodyguard na dovolené (Ryan Reynolds) si ani nenazuje žabky a už mu kolem hlavy sviští kulky. V akční komedii si ho najme prvotřídní zabiják (Samuel L. Jackson) a jeho ženuška (Salma Hayek), aby ochránil je i Evropu před šíleným padouchem (Antonio Banderas).

V roce 2017 se v kinech objevila nadupaná akční podívaná Zabiják a bodyguard Patricka Hughese, kde se nešetřilo kulkami, krví ani ostřejšími výrazy. A tak Hughes jako režisér opět spojil síly se scenáristou Tomem O'Connorem a přišli s ještě akčnějším, ale také vtipnějším pokračováním. 

Michael Bryce (Ryan Reynolds) se nemůže smířit s tím, že přišel o prestižní licenci nejlepšího bodyguarda poté, co dostal na starost šíleného, ale taky okouzlujícího zabijáka Dariuse Kincaida (Samuel L. Jackson). Může se snažit zapomenout a začít nový život, jak chce, ale jednou Kincaidův bobyguard, navždy Kincaidův bodyguard. Tentokrát však dostane ještě zodpovědnější úkol, alespoň podle paní Kincaidové (Salma Hayek), jelikož se tito roztomilí manželé snaží o miminko, a na to potřebují trochu klidu a soukromí, což je při jejich životním stylu dost obtížné.

Připraveni si zadovádět?

Zabijákova žena a bodyguard není nijak složitý film. Je to akční komedie se vším všudy. Koneckonců tam, kde se objeví Ryan Reynolds, se ani nic jiného čekat nedá. Jestliže v jedničce parádně fungoval nenávistně milující vztah Bryce-Kincaid, pak s paní Kincaidovou vše dostává ještě další rozměr. Salma Hayek se vrátila do starých dobrých časů Desperada (1995) a i po více než dvaceti letech si střihla neodolatelnou děvu, která se co do síly, rychlosti zbraní i ostrovtipu plně vyrovná i těm největším drsňákům. Jednoduše trojice Reynolds, Jackson a Hayek vás tutově dostane. Plus si k nim přičtěte ještě Antonia Banderase v roli Aristotela toužícího zničit Evropskou unii jako odplatu za krizi v Řecku. Možná je trochu škoda, že Banderas nedostal víc prostoru, ale přeci jen, tentokrát jde hlavně o to, aby jedna z nejnebezpečnějších žen světa naplnila své mateřské touhy, že. 

Pokud jste fandové akčňáků, kde se to hemží nejen zbraněmi, ale také vtipem, pak se vám Patrick Hughes určitě trefí do vkusu.

Zabijákova žena a bodyguard

Film / seriál
Hodnocení FDB 58,6 % Hodnocení redakce
Foto HBO

Režie Patrick Hughes

Scénář Tom O'Connor

Obsazení Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Richard E. Grant, Blake Ritson, Giulio Berruti, Gabriella Wright

Délka 117 min.

Rok 2021

HBO neděle 13. 2. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC